Bakan Pakdemirli’den Türkiye Volkswagen fabrikası için büyük açıklama!

22 Ağustos 2019 21:42

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, haftalardır gündemde olan Türkiye’ye ye açılacağı konuşulan Volkswagen fabrikası hakkında büyük bir açıklama yaptı.

Uzun bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden Volkswagen fabrikası bilmecesinde son nokta konulmuş gibi görünüyor. Sputnik’te yer alan habere göre fabrikanın konumu için Manisa seçilmiş durumda. Bu gerçekten Türkiye için oldukça önemli görünüyor. Bakan Pakdemirli, söylendiği kadarıyla Alman kaynaklarında da Manisa’nın isminin ön plana çıktığı Volkswagen firmasının yatırımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Manisa’da çalışmalara başladığını aktardı. Dünya devi otomobil firması Volkswagen’in yatırım için Manisa’yı seçtiğini ifade eden bakan, bu konuda Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile yakın çalışma içerisinde olduklarını da belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen fabrikası için Bulgaristan’ı da düşünülüyordu

Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapan Prof.Dr. Ferdinand Dudenhöffer, Türkiye’nin süreçte avantajlarının yanı sıra dezavantajlarının da bulunduğuna değinmiş, Bulgaristan’dan yana bir seçimin de söz konusu olabileceğini belirtmişti. Türkiye’nin coğrafi konumu, altyapısı, nitelikli işgücü, otomotivdeki deneyimi ve yedek parça ağının büyük avantaj sağladığını kaydeden profesör; “Ancak otomobil üreticileri uzun vadeli kararlar almaya çalışır. Bir fabrika kurulacaksa bunlar 15-20 yıllık bir dönemi kapsayan kararlardır. Türkiye’de ekonomi zor bir durumda. Otomobil piyasası çöktü. Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda AB üyeliği pek olası görünmüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde uluslararası bağlantılar çok güçlü değil. Siyasi belirsizlikler Türkiye için dezavantaj. Ben mevcut duruma bakıldığında Türkiye’de önümüzdeki 10 yılda önemli iyileşmeler olacağını öngöremiyorum. Bunun VW’de ve Teftiş Kurulunda da detaylı bir şekilde tartışıldığını düşünüyorum. Erdoğan faktörü ve Erdoğan’la Batı arasındaki sorunlar VW’nin Bulgaristan’a yönelmesine yol açabilir” diye konuşmuştu.

İlginizi Çekebilir

Firmanın tartışma yaratan reklamı

Paylaş