Bataryası şişen Samsung akıllı telefonlar gündemde [Video]

28 Eylül 2022 09:13

Samsung, bugün pek de hoş bir haberle gündemde yer almıyor. Bir YouTuber, elindeki Galaxy modelleriyle ciddi bir sorun yaşıyor.

YouTuber Arun Maini ya da daha bilinen adıyla MrWhoseTheBoss, inceleme için satın alımlar yaptığı için çok sayıda Galaxy telefona sahip bir isim konumunda yer alıyor. Samsung ve diğer firmalardan satın aldığı akıllı telefonları için evinde özel bir bölüm dahi olan Maini, dün akşam bu telefonlar özelinde bir video yayınladı. Yukarıda izleyebileceğiniz bu video, Maini’nin elindeki hemen hemen tüm Galaxy telefonların şişen batarya sorunu yaşadığını gözler önüne seriyor. Maini’nin kullanılmadan duran Galaxy telefonlarının bataryası ciddi şekilde genişliyor ve arka kapağı gövdeden ayırmış.

Bu durum sevindirici şekilde bir yangına neden olmamış. Bu sorunun arkasında tam olarak ne olduğu henüz bilinmiyor. Batarya şişmesi bazı başka markaların telefonlarında da görünüyor. Bu bağlamda sürecin Samsung’dan çok pili üreten isim / isimler ile alakalı olduğu düşünülüyor.

Yayınlanan bu video aslında herkes için bir uyarı niteliği de taşıyor. Eski akıllı telefonları çekmecede ya da dolapta bırakmamak gerekiyor. Olası yangın risklerine karşı kullanılmayan eski akıllı telefonların bir şekilde geri dönüşüm sürecine alınması büyük önem arz ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Üç farklı modelden oluşacak ve 2023’ün başında lanse edilecek Samsung Galaxy S23 serisi geçtiğimiz günlerde sadece 25W şarj desteği ile geliyor haberiyle hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu değer günümüz için çok düşük bulundu çünkü rakipler uzun süredir 100W’ın üstünde geziyordu.

Galaxy S22 Ultra ve Galaxy S22 Plus için 45W, Galaxy S22 içinse 25W şarj desteği sunan Samsung, 2023’ün en iyisi Galaxy S23 Ultra için dahi maksimum 25W sunacak olmasıyla ciddi eleştiri almıştı.

Bu düşük hızın arkasında ise yüksek ısı yer alıyor olabilir. Samsung’a yönelik sağlam kaynaklardan Ice Universe tarafından yapılan açıklamaya göre Samsung’un mevcut 45W şarj altyapısı dahi batarya üzerinde rakiplerden daha yüksek ısı üretiyor. Bunu çözecek gücü elinde olan ancak maliyetleri düşük tutmak adına yapmadığı iddia edilen firma, geçmişte devasa bir Galaxy Note 7 felaketi yaşadı ve ondan sonra şarj konusunda devasa adımlar atmadı.

Samsung batarya konusu yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş