“Bebeğim neden ağlıyor?” sorusuna cevap veren cihaz

04 Ocak 2023 15:20

CES 2023‘te ses getiren ilginç teknolojilerden birisi “Bebeğim neden ağlıyor?” sorusuna cevap veren Q-bear imzalı bir cevap oldu.

Bebekler konuşamadıkları için acıktıklarında, bir ağrıları olduğunda ya da altlarını kirlettiklerinde ağlıyor. Çoğu zaman da dakikalarca durmadan ağlıyor. Anneler ve babalar, özellikle her şeyi doğru yaptıkları zaman bebekleri ağladığı zaman oldukça korkuyor ve üzülüyor. Bu konuda bir çözüm üretmek isteyen Tayvan merkezli Q-bear, CES 2023’te ilginç bir ürün tanıttı. Tasarımını yukarıda görebileceğiniz bu ürün, silindirik bir gövdeye sahip ve özel eğitilen yapay zekâ temelli algoritmalar üzerine kuruluyor. Firma tarafından aktarıldığı kadarıyla cihaz bebek ağlaması özelinde bir rahatsızlık indeksine sahip. Sistem bebeğin ağlamasını dinleyerek “açlık, kirli bebek bezi, uyku ile anne ilgisi” gibi kategorilerde değerlendiriyor ve anneye ağlamanın potansiyel nedeni hakkında bilgi veriyor.

Yapay zekâ temelinden dolayı kullanıcı geri bildirimleri üzerinden zaman içerisinde daha da iyi hale getirileceği aktarılan cihaz, algıladığı veriler üzerinden bebeğin uyumasını kolaylaştıracak müzikler / sesler çalabiliyor. Amazon Alexa entegrasyonu ile sesli kontrol özelliği bulunan cihaz, bu bağlamda mikrofon ve hoparlörler ile donatılmış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LED aydınlatması bulunduğu için bir gece lambası olarak da görev yapan ve bebek arabasına asılabilecek yapıda tasarlanan ürün, akıllı telefon uygulaması üzerinden özelleştirilebiliyor ve bildirimlerini de direkt olarak telefona gönderiyor. Henüz kaça satılacağı bilinmeyen cihaz, pazarda büyük bir talep görebilir.

Bu arada CES 2023’te başka bebek odaklı ürünler de var. Örneğin Halo firması bebeklerin uyku sürecini takip eden SleepSure isimli bir cihaz tanıttı. 250 dolara satılacak hemen aşağıda gördüğünüz ürün, bebeğin bacağa (18 aya kadar) takılıyor ve uyku sürecindeki kalp atış hızı, cilt sıcaklığı ve bebek hareketleri hakkında anne ile babaya detaylar aktarıyor. Cihaz bunun için telefonlara bildirim gönderebiliyor.

“Bebeğim neden ağlıyor?” sorusuna cevap veren cihaz yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş