Beklenen akıllı telefon Honor 50 Türkiye’de satışa sunuldu

06 Aralık 2021 16:27

Honor 50 serisinin ana modeli Avrupa pazarı sonrasında Türkiye’de de satışa sunuldu. İşte telefonun fiyatı ve öne çıkan detayları;

ABD ambargosu altında yer alan Huawei’den ayrılan Honor, yeni modellerini Google Mobile Services (GMS) ile satışa sunuyor. Bu sayede Honor 50 modeli Avrupa’ya Google Mobil Servisleriyle ile getirildi ve telefon için Avrupa’da 530 euro fiyat belirlendi. Telefonun büyük bir satış kanalındaki 8 GB RAM + 128 GB depolama için Türkiye fiyatı ise tam 9.999 TL oldu. Cihaz için şimdilik yeşil ve siyah olmak üzere iki farklı renk listelenmiş durumda.

Honor 50 için şirketin Türkiye merkezli ilk resmî açıklaması şöyle olmuştu: “Gerçekleştirdiğimiz global anlaşma sayesinde #HONOR50 serisi, müşterilerimize daha kapsamlı bir uygulama ortamı ve sıra dışı bir mobil deneyim sunacak Google Mobil Servisleriyle yakında Türkiye’de.”

Daha sonra ise Honor Türkiye’de bir açıklama daha gelmiş Honor 50’nin tasarım süreci anlatılmıştı. Honor’un Baş Tasarımcısı Yuan Ze, konuda “Tüketicilerin kişiliklerini daha açık yansıtmak için akıllı telefon tercihleriyle yeni deneyimlere yöneldiklerini görüyoruz. Bu gelişmenin ışığında biz de Honor 50’yi tasarlarken geleneksel renklerden çok, tüketicilerimizin kendi eşsiz tarzlarını en iyi şekilde yansıtabileceklerine inandığımız farklı renklere yöneldik.

Honor 50 akıllı telefonları için ilk günden itibaren dikkat çeken ve stil sahibi bir tasarım ortaya koymaya kararlıydık. Amacımız, bugünün dünyasında tasarım trendlerini ve her gün değişen modayı yakalamak adına geleneksel renklerden uzaklaşmaktı. Honor’un zengin işçilik deneyimi sayesinde ortaya çıkan Honor 50, renkleri ve tasarımıyla rakiplerinden ayrışıyor” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Tasarım ve mühendislik ekibimiz için bu görünümü elde etmek kolay olmadı” diye devam eden Yuan Ze, açıklamalarına “Mücevher dünyasından ilham alarak tasarladığımız Honor 50’nin mercek kısmına sadece 108 MP’lik dev bir kamera modülü yerleştirmekle kalmayıp, nihai tasarımımıza ulaşana kadar metal, gerçek cam, polimer malzemeler ve filmlerin mükemmel kombinasyonunu kullanarak birinci sınıf bir görünüm ve his yaratmak istedik.

Bu yolculuk yaklaşık 12 ay sürse de tüketicilere birinci sınıf işçiliği bir dizi sofistike renk ve tasarımla birleştiren bir cihaz sunduğumuz için gururluyuz” diye devam etti.

5G destekli Honor 50 modeli bu fiyat ile Türkiye’de kısıtlı bir kitleye hitap ediyor

Honor 50 için kilit teknik detaylar ise şunlar:

Akıllı telefon gücünü Snapdragon 778G 5G işlemciden alıyor, 6,57-inç FHD+ kavisli 90 Hz OLED ekrana sahip ve 66W hızlı şarj destekli 4.300 mAh pil taşıyor.

Modelin önünde tek bir 32 megapiksel selfie kamerası yer alıyor. Arkada ise 108 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro + 2 megapiksel derinlik kameraları kullanılıyor.

Panasonic’ten geleceğin otomobil HUD sistemi

Paylaş