Beklentiler gerçekleşecek mi? Volkswagen Beetle elektrikli geleceği iddiasıyla gündemde

02 Temmuz 2018 13:30

Üretim süreciyle ilgili durdurma kararının alındığı Volkswagen Beetle, ilk günden itibaren arzu edilen elektrikli versiyonuna kavuşabilir.

Volkswagen’in 2017 itibarıyla karşı karşıya olduğu emisyon skandalının günümüzde bile etkilerinin devam edişine şahit oluyoruz. Bu süreçte yaşanılan maddi kayıpların beraberinde getirdiği Dünya Ralli Şampiyonası‘ndan çekilme kararını, satış adetleriyle bekleneni veremeyen Scirocco ve Beettle’ın üretimini durdurma hamlesi takip etmişti. Bu gelişmelerin ardından yatırım planlamasını 2020 itibarıyla başlatacağı elektrikli otomobil modellerine yönelten Volkswagen, planlama kapsamında Microbus gibi önemli bir modeli geri döndürdü. Bu modelin tanıtımıyla birlikte, aynı sürecin üretimden kaldırılması gündemde olan Beetle için de gerçekleştirmesini düşünenlerin sayısı hiç de azımsanmayacak seviyedeydi. Bugün itibarıyla geldiğimiz nokta ise bu düşüncenin Volkswagen mühendisleri tarafından da benimsenmeye başlanıldığı yönünde. Halihazırda değerlendirilme aşamasında olduğu söylenen projeyle ilgili masada görünenler şimdiden heyecanlanmamıza yetiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Farklı gövde tipi olabilir

Günümüzde Beetle için sipariş sürecini de durdurmuş olan Volkswagen, I.D. markası altında yeniden hayata döndürebileceği araç için iki kapılı gövde tasarımının yanında dört kapılı bir düzenleme seçeneğini de dikkate almış durumda. Aracın özgün parçalarından birisi olan arkadan itişli altyapının da birebir şekilde aktarılacağı, sürüş dinamikleri konusunda altı çizilmesi gereken en önemli bölüm olabilir. Volkswagen cephesinin bu kararı hızlıca almaktan alı koyansa planların beklenen gibi gitmeme endişesi. Markanın yeni tasarım müdürü Klaus Bischoff‘un; “Bizim şu aşamadaki görevimiz, kullanıcılar tarafından en çok ilgi görecek modelleri ön plana almak.” açıklaması da bunun en büyük kanıtlarından bir tanesi aslında.

Markanın I.D. ailesinde faydalanacağı MEB platformu üzerine şekillendirmesi beklenen elektrikli Beetle için bir konsept çizim çalışmanın yapılmış olması da, marka içerisinde konunun ciddi bir şekilde değerlendirildiğini gösteriyor. Kısa süre önce CEO görevine getirilen Herbert Deiss, elektrikli Beetle projesine kapıları tamamen kapatmamış, bugün satışta olandan ziyade aracın klasik versiyona uygun olması gerektiğini vurgulamıştı. Önümüzdeki süreçte resmiyete kavuşmasını beklediğimiz bu hamleyle ilgili görüşlerinizi bizlere yorum olarak iletebilirsiniz.

 Yükleniyor ...

İlginizi çekebilir

Volkswagen I.D. Vizzion

Paylaş