Bekleyiş sona erdi; Fiat 500e Türkiye’de satışa sunuldu

10 Mart 2023 18:13

2022’deki planları ertelenen Fiat 500e, mart ayından itibaren zengin versiyon seçenekleriyle Türkiye’de satışa sunuluyor.

Fiat’ın geride bıraktığımız yıl yakaladığı satış başarısında çok ciddi payı olan 500 ürün gamının elektrikli versiyonu, Avrupa sonrasında nihayet Türkiye pazarına da giriş yaptı. Bir süredir ithalatçı satışı üzerinden bireysel bazda sitelerde karşımıza çıkan Fiat 500e, mart ayı itibarıyla artık resmi olarak kullanıcılara sunuluyor. Üç farklı versiyon üzerinden listelerdeki yerini alan modelin La Prima Hatchback gövde tipi 869 bin 900 TL’lik etiket taşıyor. Ailenin 3+1 gövde tipi 899 Bin 900 TL, Cabrio gövde seçenekli versiyonu ise 929 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla tercih edilebilecek.

Fiat 500e teknik özellikleri

Halihazırda satışta olan elektrikli 500’ün giriş seviyesinde 95 PS güç üreten motor sunuluyor. En üst pakette ise 116 beygir güç 220 Nm torkluk zirveden bahsetmek mümkün. Batarya tarafında da 23,7 kWh ve 42 kWh’lik iki farklı paketin listelerdeki varlığı devam ediyor. Zirve versiyonda 320 kilometrelik menzil kombinasyonu gelirken, aracın 85 kW’a kadar hızlı şarj desteği de beklentileri karşılayacak. Fiat tarafından paylaşılan verilerde böyle bir kaynak üzerinden 5 dakikalık dolumla yaklaşık 50 kilometrelik menzil değerini yakalamak mümkün. Yüzde 10 seviyesinden yüzde 80’e sie 35-40 dakikalık dolumla gelinebilecek. 500e’nin performans tarafında verilen en iyi 0-100 verisi ise 9 saniye.

500e satın alan müşterilere, Tofaş güvencesiyle, 8 yıl 160 bin km batarya garantisi sunulması da satın alma sürecindeki hayati noktalar arasında. Ayrıca lansmana özel Mod 3 (Wallbox tipi) kabloya ilave olarak Mod 2 (Ev Tipi) şarj kablosu da hediye ediliyor. 500e sahipleri tüm bunların haricinde FIAT Yol Arkadaşım uygulaması üzerinden “Wat Mobilite” Şarj İstasyon Gösterimi ve elektrikli araç dünyası hakkındaki bilgilere de hızlıca erişebilecek.


500e ailesinin gövde tiplerinde ise HB, Cabrio ve 3+1’lik kombinasyonlar söz konusu. 3+1’lik versiyonlarında arka kapı tasarımı Mazda RX-8 ve Opel Meriva gibi farklı tipteki araçlardan da hatırladığımız “Suicide” tipinde açılan 500e’nin bu sayede farklı beklentilere de cevap verebildiği bir senaryo karşımıza çıkıyor. Otomobilin güvenlik asistanları da günümüz beklentilerini karşılayacak. İkinci seviye otonom sürüş nitelikleriyle donatılan otomobilde, yaya ve yol işaretleri algılama, adaptif hız sabitleyici, otonom acil frenleme, aktif şerit takip asistanları, kör nokta uyarısı, 360 derece görüş ve geri görüş kamerası kullanıcılara sunuluyor. Konfor elemanları arasında ise; koltuk ısıtma, 7 inç sürücü ekranı, 10.25 inç multimedya ekran, kablosuz akıllı telefon şarjı, anahtarsız giriş-çalıştırma ve panoramik sunroof gibi elemanlar dikkat çekiyor.

500e La Prima by Bocelli özel versiyonu da tercih edilebiliyor

Normal planlama kapsamında 2022’nin ikinci yarısında Türkiye’ye getirilmesi planlanan 500e ürün gamı, aslında bakıldığında biraz rötarlı şekilde yollara çıkacak. Türkiye ekibi de aradaki bu zaman dilimini telafi etmek adına bizleri daha mutlu ederek La Prima by Bocelli özel versiyonunu da satışa sunmayı ihmal etmemiş.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fiat’ın ikonik ürün gamının tepe noktasını oluşturan modelde, standart olarak sunulan ve Bocelli tarafından desteklenen yaşama alanı ve bagajın kullanım kapasitesini kısıtlamayacak şekilde araca entegre edilen JBL Premium Audio ses sistemine yer veriliyor. 320 W ses gücüyle gelen bu sistemin teknik ve performans açısından olduğu kadar ve sezgisel kullanım özellikleriyle üst seviyede bir ses deneyimi yaşattığının altı çizilmekte. Bocelli imzalı versiyonun sadece ses sistemi tarafında sınırlı kaldığını düşünüyorsan şunu görene kadar bekleyin; Elektrikli model için yayaların aracın hareket halinde olduğunu algılayabilmeleri amacıyla dışarıya yansıtılan ses üzerinde bir çalışma gerçekleştirilmiş olduğunu görüyoruz. Bu versiyonla ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Paylaş