Bir kamp aracına dönüştürülen konsept BMW M4 ile tanışın

22 Kasım 2020 18:00

Dünyanın en büyük otomobil firmalarından olan BMW, bu sefer çok özel bir BMW M4 konsepti ile karşımızda bulunuyor. İşte detaylar;

Konsept otomobil tasarımcısı Bradbuilds imzasını taşıyan sayfada gördüğünüz BMW M4, direkt olarak bir kamp aracı olarak hayal edilmiş. İlk bakışta arkasında taşıdığı “ev” dikkatleri üzerine çeken konsept araç, görebileceğiniz üzere devasa lastikler üzerinde oturuyor. M4’ün oldukça tartışmalı devasa böbreklerini koruyan ve buna rağmen özellikle önden inanılmaz etkileyici görünen model, birçok kişinin “keşke gerçek olsa” diyeceği konseptler arasına giriş yapıyor. 500 beygirlik tek yataklı bir kamp aracı olarak lanse edilen otomobil, yapısı gereği birçok zorlu arazide yol alabilecek bir seçenek konumunda bulunuyor. Yüksek arazi / yol performansı ile kamp eğlencesini bir araya getiren bu özel BMW M4, kendisine baktırmayı fazlasıyla biliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma bu konsept BMW M4 öncesinde bir elektrikli wingsuit ile dikkat çekmişti

Firma kısa süre önce gerçek bir elektrikli wingsuit ile gündeme gelmişti. Dev üretici burada aslında normal bir wingsuit’e takılabilen bir elektrikli motor sistemi geliştirmişti. Profesyonel wingsuit pilotu Peter Salzmann‘ın göğsüne takılan bu motor sistemi, ciddi bir arge sürecinin sonucunda hayat bulmuş. Aktarıldığı kadarıyla 15 kW gücünde olan cihaz, iki adet olan pervanelerini 25 bin RPM’de döndürüyor ve wingsuit’in yukarıya doğru çıkarabiliyor. Normalde wingsuit pilotlarının yatayda 100 km/s hızda yol aldığı, hazırlanan elektrikli motor sistemiyle bu hızın tam 300 km/s seviyesine çıkarıldığı belirtiliyor.

İlgili Video

Paylaş