Bitcoin dahil tüm kripto paralar için yine büyük düşüş başladı

21 Mayıs 2021 18:42

Kripto para birimi bitcoin için yine çok ciddi bir düşüş yaşanıyor. Son düşüş bir kez daha tüm kripto pazarını sarmış durumda.

Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda gördüğü değerlenme ile tam 64 bin doları geride bırakmış ve tarihi bir rekor kırmıştı.

Daha sonra özellikle Tesla ve Elon Musk üzerinden ciddi düşüşler başladı. Geçtiğimiz günlerde bitcoin’in değeri 30 bin dolara kadar düşmüştü.

Bitcoin’in ciddi olarak değer kaybetmesine ilk olarak Tesla’nın bitcoin’le otomobil satışını bitirmesi neden olmuştu.

Daha sonra ise Elon Musk, Twitter’dan yapılan “Bitcoin yatırımcıları önümüzdeki çeyrekte Tesla’nın elinde tuttuğu Bitcoin’leri sattığını fark ettikleri zaman kendilerini tokatlayacaklar. Elon Musk’a yönelik nefret göz önüne alındığında, onu suçlamazdım” paylaşımına “kesinlikle” diye yanıt vermişti.

Bunun üstüne Elon Musk bir açıklama daha yapmış ve Tesla’nın hiç bitcoin satmadığını aktarmıştı.

Bu düşüşün arkasında Çin’in, finansal kurumların ve ödeme şirketlerinin kripto para birimi işlemleriyle ilgili hizmetler sunmasını yasaklaması ve yatırımcıları da spekülatif kripto ticaretine karşı uyarması da yer alıyordu.

Bloomberg’de yer alan son habere göre Çin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nden gelen bitcoin işlemleri ve madenciliğine yönelik kısıtlama çağrısının yenilenmesi kripto para piyasalarını yine olumsuz etkiledi.

Haberi yayımladığımız saat itibarıyla bitcoin 37 bin dolar seviyesinde geziyor ancak ciddi bir düşüş ve değer kaybı gözleniyor. Aynı şekilde diğer birçok popüler kripto para birimleri de düşmeye başlamış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bitcoin gibi kripto paralar için son dönem çok karmaşık geçiyor

Hep söylediğimiz bu açıdan bu alanda gerçekten çok dikkatli olunması gerekiyor. Bunu Elon Musk kendisi de açık olarak belirtiyor. Alanda gelecek gördüğünü ancak yatırım yapanların çok ama çok dikkatli olması gerektiğini aktarıyor.

Bu arada bu düşüşler konusunda hemen aşırı paniğe kapılmamak gerekiyor. Daha önce de böyle düşüşler olmuş ve artış kısa sürede geri gelmişti. Ancak pazarda ne olacağını kimse bilemiyor. Elon Musk sadece ufak bir tweet ile tüm pazarı alt üst edebiliyor.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş