Bosch Rexroth, Bursa’da tasarım merkezi kurdu; işte detaylar

11 Ocak 2022 12:00

Almanya’daki Lohr am Main merkezli bir mühendislik firması olan Bosch Rexroth, Bursa’daki fabrikasında bir tasarım merkezi kurdu. Bursa’daki fabrika mobil hidrolik alanında genel bir yelpazede üretim gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz eylül ayında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak sertifikalandırılan merkezde 15 kişilik mühendislik ekibi bulunuyor. Bu ekip simülasyon, hammadde tasarımı, bitmiş alt parça tasarımları, ileri seviye risk analizlerinden sorumlu. Yaklaşık 1.400 çalışanın bulunduğu tasarım merkezinde çalışmalar ise başlamış durumda. Bosch Rexroth Bursa’dak mühendislik ekibi, farklı ürünlerdeki tasarımları iyileştirerek, ürün kalitesi ve verimliliğe katkıda bulundu. Ekip bununla birlikte hammadde tasarımı, ileri seviye risk analizi gibi birçok yeni sorumluluk üstlendi. Yıl sonunda mühendis sayısının 26 kişiye çıkması planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bosch konu hakkında açıklamada bulundu

Bosch’un Türkiye’deki ve bölgedeki iş birliğini güçlendirmek için Tasarım Merkezi’nin kurulmasını çok önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini söyleyen Bosch Rexroth Teknik Genel Müdürü Manfred Hahn da ”Önümüzdeki yıllarda, Ar-Ge Merkezi statüsünü alarak hizmetlerimizi bir adım daha ileriye taşımayı, mühendislerimizin yaratıcılığını, ekiplerinin yenilikçi ve çevreci yaklaşımlarını yeni ürün tasarımları aracılığıyla ortaya koymayı hedefliyoruz. 2005 yılından bugüne sergilediğimiz istikrarlı performans ve artarak devam eden başarılarımız Türk mühendislerimizin ürünüdür.” dedi.

İlginiz Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept

Paylaş