Bünyesinde kablosuz kulaklık taşıyan akıllı saat Huawei Watch Buds yakında Türkiye’de

20 Şubat 2023 12:18

Gövdesinde gerçek anlamda bir kablosuz kulaklık taşıyan Huawei Watch Buds akıllı saat modeli çok yakında Türkiye’de satışa çıkacak.

Huawei Watch Buds akıllı saat modelinin fark yarattığı nokta, belirttiğimiz gibi gövdesi içerisinde bir kablosuz kulaklık barındırıyor olması. Bu kulak içi formundaki ince yapılı kablosuz kulaklıklar, Huawei Watch Buds ile eşleştiriliyor ve saatin içerisine yüklenen müzikleri dinlemek için kullanılabiliyor. İlginç olarak ANC’ye sahip olan kulaklıklar, yerleşik mikrofonları sayesinde telefon görüşmesi için de kullanılabiliyor. 1,47 inç 466×466 piksellik bir AMOLED ekran üzerine kurulan SpO2 ve EKG ölçüm yetenekli akıllı saat, kendisi üzerinde 410 mAh pil taşıyor ve bununla üç günlük bir kullanım getiriyor. 30 mAh pile sahip kablosuz kulaklıklar ise 4 saatlik bir kullanım sunuyor. HarmonyOS 3 temelli Huawei Watch Buds akıllı saat modeli, Avrupa özelinde 396 euro fiyatla satılıyor. Ürünün merak edilen Türkiye fiyatı ise maalesef henüz bilinmiyor. Ancak Türkiye’de 396 euro Avrupa fiyatı üzerinden basit şekilde hesaplarsak, tam 9 bin TL ve üstü bir fiyat karşımıza çıkabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada Huawei’nin önümüzdeki dönemde tansiyon ölçebilen Huawei Watch D akıllı saat modeli de Türkiye’de satışa sunulacak. Üzerinden geçmek adına yapısı gereği biraz kalın olan ve yuvarlak gövde yapısını benimsemeyen akıllı saat, esas olarak teknik altyapısı ile öne çıkıyor ve kan basıncını belirleme konusunda oldukça hassas seviyede yer alıyor. Sınıf 2 sağlık cihazı sertifikasına sahip olduğu (Çin’den alınmış) aktarılan ürün, kan basıncı yani tansiyon ölçüm sürecinde sadece gövdesini değil, beraberinde gelen özel kayışını da aktif olarak kullanıyor. Modelin kayışı içerisinde “hava yastığı” olarak geçen çıkarılabilir bir bölüm yer alıyor. Bu hava yastığı, gerçek tansiyon aletleri gibi bileğin sıkılarak doğru sonuçlar alınmasına imkân tanıyor. Kan basıncını olabilecek en iyi şekilde almak adına kayış üstünden bilek kalınlık ölçümü sunan ve buna göre farklı boyutlarda hava yastıkları kullanılmasını öneren ürün, Türkiye’de şu an resmi onaylarını almak için bekliyor.

Huawei Watch Buds akıllı saat modeli yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş