BYD imzalı YangWang U7, teknik olarak oldukça iddialı geliyor

06 Şubat 2024 09:09

Çinli BYD çatısı altında lüks marka YangWang tarafından hazırlanan ilk elektrikli sedan YangWang U7 teknik olarak çok iddialı.

YangWang U7, şimdiye kadar sadece dış tasarımı ile dikkat çeken bir elektrikli olarak ses getiriyordu. Bugüne kadar daha çok SUV tarafında odaklanan markanın ilk elektrikli sedan modeli U7, bugün yapılan sızıntı ile ortaya çıkan teknik detaylarıyla öne çıkıyor. Buna göre araç toplam dört farklı elektrik motoru üzerinden tam 1.287 beygir güç sunacak. “960 kW” güç ile adeta uçacak model, BYD çatısı altındaki Findreams tarafından hazırlanan 135.5 kWh LFP batarya üzerine kurulacak. Bu devasa batarya ile U7’nin en üstte sunacağı menzil 800 km seviyesinde (Temel model 720 km menzil sunabilir) olacak. 5.265 mm uzunluğunda, 1.998 genişliğinde ve 1.517 mm yüksekliğindeki U7, Tesla Model S Plaid’den biraz daha büyük bir araç ve yeni paylaşımlara göre standart aynalar yerine kameralarla da alınabilecek. Yıl sonunda yollara çıkarılacağı açıklanan araç için fiyatın 140 bin dolar olacağı iddia ediliyor ancak henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce ise süper otomobil kategorisindeki YangWang U9 çok dikkat çekmişti. Bu araç geçtiğimiz yıl içinde özellikle üzerine kurulduğu süspansiyon sistemiyle öne çıkmıştı. Şanghay Otomobil Fuarı kapsamında sayfanın en altındaki video ile görücüye çıkarılan araç, spesifik olarak Disus-X adı verilen bir süspansiyon sistemini merkeze alıyordu. BYD, bu sistemin Akıllı Sönümlemeli Gövde Kontrol Sistemi, Akıllı Hidrolik Gövde Kontrol Sistemi ve Akıllı Havalı Gövde Kontrol Sistemi’nden oluştuğunu belirtmişti.

Bu sistem sayesinde dört teker üzerinde zıplayabilen araç, bağımsız kontrol altyapısı sayesinde üç teker üzerinde de sorunsuz olarak (Disk kesinlikle yere sürtmüyor) yol alabiliyordu. Bu altyapı sadece bir “şov” ya da “yapmak için yaptık” amacı taşımıyor, BYD sistemin aynı zamanda gövde salınımını azaltma, devrilme riskini en aza indirme ve tam gaz hızlanma ile acil frenlemeye yardımcı olması için de kullanılabileceğini belirtiyor.

Kısa süre önce bir kez daha gündeme gelen YangWang U9, resmi veriler ile netlik kazandığı kadarıyla gerçekten güçlü bir elektrikli otomobil modeli konumunda bulunuyor. Çok iddialı bir tasarımı bulunan araç, daha önce söylenenden farklı olarak 1.100 beygir değil tam 1.305 beygir güç (960 kW) üreten dört farklı elektrik motoru üzerine kuruluyor. BYD’nin e4 platform üzerine kurulan 2.475 kg‘lık modeldeki her motor tek başına 240 kW güç sağlayabiliyor.

0’dan 100 km/s hıza sadece 2 saniyede çıkabildiği aktarılan model, FinDreams imzalı 100 kWh batarya paketini merkeze alıyor ve daha önce paylaşılan verilere göre tek şarjla 700 km gibi iyi bir menzil vadediyor. Çin pazarında oldukça pahalı bir seçenek olan araç, yüksek ihtimalle küresel pazarlara hiçbir zaman çıkarılmayacaktır.

YangWang U7 yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş