BYD, Macaristan sonrasında Meksika’da da fabrika kuruyor

01 Mart 2024 19:38

Türkiye’de de bulunan BYD, Macaristan’da yeni fabrika kuruyor. Firmanın bir sonraki fabrikası ise artık kesin olarak Meksika’da olacak.

BYD, bir süredir Macaristan’ın güneyindeki Szeged kentinde elektrikli araç ve batarya üretimi için yeni bir fabrika kurmak adına büyük çalışmalar yapıyor. Macaristan’da halihazırda bir otobüs fabrikası da bulunan marka, bugün resmi olarak doğrulandığı kadarıyla Meksika merkezli bir fabrika kurmak adına da çalışıyor. En büyük rakip Tesla’nın da fabrika kurmak istediği Meksika, özellikle ABD pazarı için büyük önem arz ediyor ancak BYD bu fabrika ile daha çok Meksika pazarındaki satışlara odaklanıyor. Meksika fabrikası için aktif olarak incelemeler gerçekleştiren ve yıl bitmeden önce fabrika konumunu kesinleştireceği belirtilen Çinli BYD, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, kendi araçları yanında rakiplerine de elektrikli araç altyapıları satıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Halen net bir durum yok ancak ileride Türkiye’de de bir fabrika kurma ihtimali olan BYD (Build Your Dreams), 2023’ün ilk yarısı özelinde Tesla’yı geride bırakarak en çok elektrikli otomobil satan firma olmuştu. Şirketin ilk yarıda 1,2 milyon kadar elektrikli araç satışı yaptığı, ikinci sıradaki Tesla’nın ise 888 bin civarında kaldığı aktarılmıştı. Elektrikli otomobil pazarında uzun zamandır yer alan BMW’nin yaklaşık 220 bin araç ile üçüncü sırada yer aldığı liderlik listesinde, Çinli GAC Aion yaklaşık 212 bin araç ile dördüncü sırada, bir başka Alman devi Volkswagen ise 209 bin araç ile beşinci sırada yer alıyordu.

BYD gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş