Çağımızın en büyük hastalığı kanser’e Google dokunuşu [Video]

17 Nisan 2018 22:00

İnternet devi Google, biliyorsunuz birçok farklı alanda aktif olarak çalışmalar yapıyor. Bu noktada elde edilen bir başarı ise çağımızın en büyük hastalıklarından kanser için umutları artırıyor. İşte detaylar;

Dediğimiz gibi Google araştırmacıları şu an birçok farklı alanda çalışmar yürütüyor. İşte bu çalışmalardan ortaya çıkan yeni teknoloji, kanser tespit sürecini hiç olmadığı kadar kolay hale getiriyor. Bunun için yapay zeka temelinde çalışan bir mikroskop geliştiren araştırmacılar, burada artırılmış gerçeklikten (AR) de yararlanıyor. Bu mikroskop temel olarak baktığı dokulardaki kanser hücrelerini arıyor. Bunun için binlerce farklı örnek ile eğitilen makine öğrenme altyapısı görev yaparken, tespit edilen kanser hücreleri gerçek zamanlı olarak gösterilebiliyor. Bu sayede patoloji uzmanlarına büyük bir zaman kazancı sağlayan ve hataları en az indiren sistem, doğal olarak hastalar için de büyük önem arz ediyor. Bu teknoloji sayesinde hemen hemen hiçbir kanser hücresi gözden kaçmıyor. Bu da kanserin unutulan ufak parçalar nedeniyle yayılmasının önüne geçilmesi anlamına geliyor. Ayrıca tedavi için kilit rol üstlenen erken teşhis süreci de kısalıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google çok “hayati” bir adım atmış durumda

Henüz prototip aşamasında olan mikroskop sistemi, gelecek için gerçekten çok önemli görünüyor. Yıllar geçmesine rağmen çözümü tam olarak bulunamayan kanser, her yıl milyonlarca insanın canını alıyor. Şu an göğüs ve prostat kanserleri için test edildiği belirtilen mikroskop, sunduğu hassasiyet ile diğer alanlara da uygun görünüyor.

Video

Paylaş