Canlı yayın yapan güneş gözlüğü

08 Ocak 2018 18:30

Snapchat‘in video kaydeden gözlükleri Spectacles’ı hatırlıyor musunuz? Acton, Ace Eyewear ile onun daha başarılı bir versiyonunu yapıyor.

Snapchat’in büyük umutlarla geliştirdiği ancak daha sonrasında firmaya zarara yol açan, video kaydeden gözlüğü Spectacles, başka firmalara ilham kaynağı olmuş durumda. Acton’un geliştirdiği yeni akıllı gözlük, tıpkı Spectacles gibi, dışarıdan bakıldığından sıradan bir güneş gözlüğü gibi görünüyor. Ace Eyewear isimli gözlüğün marifeti ise donanımında saklı. 120 derece geniş açılı lenslere sahip olan gözlük fotoğraf ve video çekebiliyor. 8 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebileceğiniz güneş gözlüğünün video çözünürlüğü ise HD. 90 dakika boyunca kesintisiz video çekimine izin veren gözlük, esasen sunduğu uyumlulukla göze çarpıyor. Telefona bağlanan gözlük, Facebook, YouTube ya da Instagram’dan canlı yayın yapmayı mümkün kılıyor. Dahili mikrofonu sayesinde ortam sesini de yayına verebiliyor.

Video çeken gözlük

1,2 GHz çift çekirdekli işlemciden güç alan gözlük 40 dakika boyunca canlı yayın yapabiliyor. Bekleme modunda ise 80 saatlik pil ömrü sunuyor. IP65 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı olan güneş gözlüğü 4 GB dahili hafızasında fotoğraf ve video saklayabiliyor. Uyumlu mobil uygulamasıyla veri yönetimini de gerçekleştirebilirsiniz. Tek tuşla kontrol sunan gözlük yaklaşık 50 gram ağırlığında. Fiyatı ise Spectacles’ın 130 dolarlık fiyatına kıyasla biraz daha pahalı. Ace Eyewear 2018’in yazında 200 dolar yurt dışı fiyatıyla satışa çıkacak. Gözlüğün ön sipariş fiyatı ise 99 dolar.

Paylaş