Amazon, “avuç içi” kimlik / ödeme sistemini daha kullanışlı hale getirdi

29 Mart 2024 11:24

Dünyanın en büyük alışveriş firmalarından Amazon, yurt dışında açık olan avuç içi kimlik sistemini daha kullanışlı hale getirdi.

Yurt dışındaki kullanıcılar Amazon One hizmetine artık direkt olarak akıllı telefonlarıyla çektikleri avuç içi fotoğrafları ile kayıt olabiliyor. Bunun için daha önce belirlenen fiziksel lokasyonlara gidilmesi gerekiyordu, bu açıdan iOS ile Android uygulamaları için atılan bu adım çok iyi karşılandı. Bu yeni dönemi hemen aşağıdaki videoda gözler önüne seren şirket, avuç içini destekli konumlarda bir ödeme aracı ya da kimlik belirleyici haline getiren Amazon One hizmeti için şunları yazdı: “One yalnızca avucunuzu kullanan hızlı ve ücretsiz bir kimlik hizmetidir. Avucunuzun içini kullanarak spor salonunuza girin, alışverişinizin parasını ödeyin, oyunlara giriş yapın veya indirimler ile ödül puanları kazanın.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amazon en son Anthropic merkezli yeni yatırımı ile gündeme gelmişti. Şirket yapay zeka tarafına çok büyük önem veriyor ve alanda Microsoft, Meta, Google ile Nvidia gibi devler karşısında elini güçlendirmek adına geçtiğimiz yıl Anthropic şirketine 4 milyar dolara kadar ulaşabilecek bir yatırım planlamıştı. Alışveriş devi o zaman Anthropic’in azınlık hissesi için başlangıçta 1,25 milyar dolar yatırım yapmış, ikili arasında imzalanan anlaşmanın bir parçası olarak Amazon’un yatırımını toplam 4 milyar dolara çıkarma opsiyonu bulunuyor denilmişti. İşte bu konuda ikinci adım atıldı, firmaya daha öncekine ek olarak tam 2,75 milyar dolar daha yatırım yapıldığı açıklandı.

Amazon adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş