Canon’dan gövdesiyle öne çıkan sinema kamerası: “EOS C70”

24 Eylül 2020 19:30

Görüntüleme devi Canon, ürün gamına EOS C70 adını verdiği yeni sinema kamerasını eklediğini duyurdu. Yeni model dikkat çekmeyi başardı.

Sinema odaklı kameralar genelde oldukça büyük oluyor. Ancak son dönemde yeni kameralar gittikçe daha küçük hale geliyor. Bunlardan birisi de yeni tanıtılan Canon EOS C70 oldu. İlk bakışta bir aynasız fotoğraf makinesi gibi görünen ancak yapısı gereği biraz daha büyük olan model, firmanın aynasız gövdeler için geliştirdiği RF bayonet yapısını kullanıyor. Hatta firmanın RF bayonete sahip ilk sinema kamerası olarak geçen EOS C70, Super 35 sensör üzerine kuruluyor ve bu sensör ile 4K 60 fps ya da 2K 120 fps video çekebiliyor. 16 durak dinamik aralığı bulunan kamera, çekimi oldukça kolaylaştıracak 3,5 inç hareketli bir ekrana sahip. Dual-Pixel otomatik netleme sistemi üzerine kurulan kamera, yerleşik olarak motorlu yapıda 10 durak ND filtre ile geliyor. Bu da özellikle gündüz yapılacak çekimler için çok kullanışlı görünüyor. BP-A30 pili kolay değişim için açıkta bırakılan kamera, C-Log2/C-Log3, PQ ve HDR için HLG desteklerini getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Canon EOS C70 profesyonellere hitap ediyor

Bünyesinde birçok fiziksel buton ve giriş çıkış portu yer alan model, özel havalandırma sistemiyle uzun süreler aralıksız çekim yapmaya devam edebiliyor. Bir elektronik vizörü olmayan EOS C70, 5.500 dolar yurt dışı fiyat etiketiyle kasım ayında raflara çıkışını yapıyor. Kamera elbette ucuz bir seçenek oluşturmuyor.

İlginizi Çekebilir

Photoshop için yolda olan önemli yenilik

Paylaş