Casio’dan yıllardır yer aldığı görüntüleme alanında radikal karar

26 Nisan 2018 22:30

Casio denildiği zaman hemen herkesin aklına saat geliyor. Ancak firma birçok farklı alanda da aktif olarak faaliyet gösteriyor. Ancak değişen şartlar şirketin bu alanlardan bir tanesinden çıkmasına neden oluyor.

Casio, Türkiye’de çok bilinmiyor olsa da büyük bir kompakt fotoğraf makinesi üreticisi. Özellikle makinelerine koyduğu “yavaş çekim” özellikleriyle öne çıkan firmanın, kısa süre önce bu alandan çıkacağı açıklandı. Hazırladığı kompakt fotoğraf makineleri özellikle Japonya pazarında ciddi bir kitleye ulaşan firma, artık süreçte yer almak istemiyor. Pazarın karlılık seviyesinin düşmesi nedeniyle alınan bu karar, aslında çok da sürpriz oluşturmuyor. Son çeyrekte görüntüleme tarafı için 4.6 milyon dolar zarar ettiği belirtilen firma, artık sürece son noktayı koyuyor gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Casio’nun aldığı bu kararın arkasında ne var?

Elbette akıllı telefonlar. Akıllı telefonların artan fotoğraf kaliteleri, kompakt fotoğraf makinelerine olan ilgiyi tam anlamıyla bitirdi. Ayrıca DSLR ve aynasız modellerinin fiyat olarak aşağılara inmesi, ufak sensörlü kompakt modelleri resmen ortadan kaldırdı. Huawei P2o Pro gibi gelişmiş modeller DSLR seviyesine göz dikerken, kompakt modellerin olması gerekenden daha uzun yaşadığı düşünülüyor. Artık gerçekten fotoğraf kalitesine önem veren kişiler ciddi bir yatırım yaparak aynasız / DSLR fotoğraf makinesi alıyor. Geri kalan her şey için yüksek video kaliteleriyle akıllı telefonlar yeterli oluyor.

İlgili Video

Gelişmiş aynasız fotoğraf makinesi Fujifilm X-H1

Paylaş