ChatGPT artık hazırladığı cevapları sesli olarak okuyabiliyor

04 Mart 2024 22:51

OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka temelli sohbet botu ChatGPT, artık hazırladığı cevapları okuyabiliyor.

ChatGPT, iOS ile Android uygulamaları ve aynı zamanda web sürümünde artık isterseniz hazırladığı cevapları sesli olarak okuyabiliyor. Nasıl çalıştığı buradaki videoda gösterilen altyapı, bazı kişilerin çok hoşuna gidecek ve sohbet botuyla iletişimi daha doğal hale getirecek gibi görünüyor. Sistem için elbette başka çalışmalar da var. Örneğin Mishaal Rahman tarafından aktarıldığı kadarıyla Android için ChatGPT uygulamasına 1.2024.052 sürümüyle beraber bir ana ekran widget’ı da eklenecek. Bu widget ile beraber sohbet botuna ana ekrandan hızlı şekilde erişim sağlanabiliyor, sistemi sık sık kullananlara güzel bir kolaylık veriliyor. Herkese önümüzdeki günlerde açılacak widget, kompakt yapıda (4×2) ve metin ile görsel yanında hızlı sesli etkileşim de sunuyor. ChatGPT bu aralar bazı başka konularda da gündeme geldi. Örneğin arka planda tam olarak ne olduğu halen bilinmiyor ancak geçtiğimiz günlerde ChatGPT sisteminin altyapısında yaşanan teknik bir sorun, sohbet botunun verdiği cevaplarda adeta “saçmalamasına” neden oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir anda farklı dillerde cevaplar vermeye başlayan, aynı cevap içinde kendi kendisini defalarca düzeltmeye çalışan ve bazı oldukça garip döngülere giren sistem, bu durumlar ile birçok kullanıcıyı güldürdü, bazı kullanıcıları ise ürküttü. Bu konuda gelen şikayetleri ve kullanıcı bildirimlerini gören OpenAI ise “ChatGPT’den gelen beklenmedik yanıtlarla ilgili raporları araştırıyoruz” dedi ve sorunu daha sonra büyük oranda ortadan kaldırdı. İlk defa bu tarz sorunlar ile gündeme gelmeyen sistem, sürekli olarak geliştiriliyor ve zaman zaman böyle gariplikler olabiliyor.

ChatGPT haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş