OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT için geçtiğimiz aylarda Team kullanıcıları için sunulan kayıt modu, bugün Plus abonelerine de açıldı.
ChatGPT’nin Mac uygulamasında sunulan ve artık Plus aboneleri tarafından da kullanılabilen kayıt modu için OpenAI şu açıklamayı yapıyor: “ChatGPT artık toplantıları, beyin fırtınalarını ve fikirleri kaydedebilir, deşifre edebilir ve özetleyebilir. Mikrofon ve sistem sesine erişim gereklidir. Başkalarını kaydetmeden önce daima izin al. Kayıt modundan alınan notlar ve deşifreler yeni sohbetlerde referans olarak kullanılabilir ve ayarlarında izin verilmesi hâlinde modellerimizi iyileştirmek için kullanılabilir.” Bundan önce “Study Together” özelliği gündeme gelmişti. Test edilmeye başlanan özellik, aktarıldığı kadarıyla ChatGPT ile soru-cevap şeklinde ders çalışmaya odaklanıyor. Bu sistemde ChatGPT’nin sorulara cevap vermekle kalmayıp, konunun öğrenilip öğrenilmediğini test etmek amacıyla kullanıcılara sorular yönelteceği düşünülüyor. Ne zaman tanıtılacağı ve herkese açılacağı henüz belli olmayan bu özelliğin, birden fazla kişiye yani grup çalışmalarına destek verme ihtimali de bulunuyor. Şu anda ChatGPT’yi ve diğer yapay zekâ sistemlerini ders çalışmak için kullanan milyonlarca kişi bulunuyor.
Daha önce ChatGPT içerisinde özel ihtiyaçlara yönelik sohbet botları hazırlamaya imkân tanıyan GPT altyapısına model seçme özelliği getirilmesi dikkat çekmişti. ChatGPT içerisinde uzun süredir bir “GPT” oluşturma altyapısı yer alıyor. Bu faydalı altyapı sayesinde kullanıcılar ve geliştiriciler, kendi ihtiyaçlarına yönelik özel sohbet botları hazırlayabiliyor. Şimdiye kadar GPT-4o modelini temel alan özel GPT’lerde artık o3, o4-mini, o4-mini-high, GPT-4.5, GPT-4.1 ve GPT-4.1-mini modelleri de kullanılabiliyor. Bu sayede, örneğin akıl yürütme sürecinden faydalanan özel bir GPT hazırlanabiliyor. Bu yeni dönemde hâlen bazı sınırlamalar bulunuyor. Örneğin hazırlanan özel GPT “Actions” kullanıyorsa model seçimine izin verilmiyor. Ayrıca süreç şu anda yalnızca Pro, Plus ve Team abonelerine açık durumda. Enterprise ve EDU desteğinin daha sonra geleceği açıklanıyor.