Chernobyl dizisinin o yıllara ait efsane Sovyet araçları [Galeri]

02 Haziran 2019 18:00

HBO‘nun Chernobyl dizisi 33 yıl önce yaşanan felaketin korkunç yüzünü gösterirken o yıllarda üretilen Sovyet otomobilleri görmek için de güzel bir fırsat sunuyor.

Chernobyl dizisi şu an HBO’nun en popüler dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Dizi IMBD sıralamasında en yüksek puanlı dizileri bile sollamış durumda. Breaking Bad ve Game of Thrones gibi en popüler dizileri kısa sürede tahtından indiren dizi, birinciliğe oturdu. Birinciliğe yükselmesinde şüphesiz dizinin 1986 yılında yaşanmış felakete oldukça bağlı kalması yatıyor.  Zira yaşanan nükleer felaket gerçekler çarpıtılmadan verildiği için kısa sürede oldukça fazla izleyici sayısına ulaştı. Dizinin o yıllarda sürülen arabaları titizlikle seçmiş olması ise diziyi daha gerçekçi bir hale büründürüyor. Soğuk Savaş yıllarının Sovyet otomobilleri ve oyunculukların gerçeğe yakınlığıyla adeta o dönemi yaşamanızı sağlayan dokuya sahip bir dizi Chernobyl.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sovyet otomobilleri için saygı duruşu

Henüz izlemediyseniz, Chernobyl, 1986 yılında Sovyetler’e bağlı Ukrayna’da patlayan bir nükleer santral felaketini anlatıyor. Hükumet yetkilileri tarafından bu durumun nasıl gizlendiği ve nasıl daha korkunç bir hale geldiğini gözler önüne seren dizi, o yıllarda yaşanan olayları çarpıcı bir şekilde veriyor.

Ancak dizide kullanılan araçlar da bir o kadar dikkat çekiyor. Diğer araçlardan ne farkı var diyeceksiniz ancak şöyle ki; Sovyetler 1980’li dönemlerde kullanılan araçların birçoğu Rusya’dan geliyordu. Neredeyse her şey Sovyet olduğu için de bu araçlar oldukça farklı görüntülere sahiplerdi. İşte dizinin araçları…

İlginizi çekebilir

Ferrari SF90 Stradale

Paylaş