Chery OMODA 5 için Malezya’da arka aks bağlantısı kırıldığı için geri çağırma yapıldı

10 Mayıs 2024 10:23

Türkiye’de de inanılmaz satış rakamlarına ulaşan Chery OMODA 5 için Malezya’da arka aks bağlantısı kırıldığı için geri çağırma yapıldı.

Bir Chery OMODA 5 sürücüsünün sürüş sırasında başına gelen arka aks bağlantı kırılması sonrasında (Video ve fazlası buradaki Facebook paylaşımında) Malezya’da 600 aracı kapsayan bir geri çağırma yapıldı. Bu sorunun 14 Ağustos ile 17 Ağustos 2023 tarihleri arasında üretilen 60 kadar OMODA 5’i riske attığı belirtiliyor, buna karşın süreci garantiye almak adına genel bir geri çağırma yapılıyor. Söylendiği kadarıyla yaşanan sorunun arkasında Chery’nin parça aldığı bir tedarikçisinin hatası yer alıyor. Yaşanan tehlikeli durumun nedenini araştıran Chery, arka aks sistemini aldığı tedarikçisindeki otomatik kaynak makinesinde bir kalibrasyon hatası olduğunu keşfetmiş. Bu sorun nedeniyle bazı araçlardaki arka aks kolu tam olarak kaynaklanmamış. Şimdilik sadece Malezya’da satılan araçlara özel gibi duran süreci genel olarak iyi şekilde yönettiği görülen Chery, Çin merkezli en büyük otomobil üreticilerinden ve her yıl milyonlar araç satıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma geçtiğimiz hafta OMODA 7 ile karşımıza çıkmıştı. İsminden de anlaşılabileceği üzere son dönemde Türkiye’de inanılmaz ses getiren OMODA 5’in üstüne konumlandırılan ve burada temel olarak aynı platformu paylaşan OMODA 7, heybetli bir SUV ve çoğu kişinden iyi geri dönüşler almayacak bir ön yüze sahip. Spesifik olarak 4.621 mm uzunluğunda, 1.872 mm genişliğinde ve 1.673 mm yüksekliğinde olan keskin bakışlara sahip araç, 2.700 mm dingil mesafesiyle geliyor. Hibrit bir temeli olan modelin kalbinde ana olarak 1.5-litrelik turbo destekli bir benzinli motor yer alıyor. 154 beygir güç ve 220 Nm tork üreten araç, taşıdığı batarya ile tamamen elektrikli olarak 95 km yol alabiliyor.

Benzin + elektrik desteğiyle beraber toplamda 1.200 km yol yapabildiği açıklanan araç, içinde 15,6-inç boyutunda merkezi bir dokunmatik ekran taşıyor (Yatay konumlandırılmış). Direksiyonu arkasında ise yatay formda bir dijital gösterge takımına yer verilen SUV, OMODA 5 gibi kablosuz şarj dahil olmak üzere çok sayıda teknolojiye destek veriyor ve gelişmiş bir sürüş destek sistemi taşıyor. Tüm OMODA 7’lerde 12 hoparlörlü ses sisteminin standart olarak sunduğu (İki hoparlör direkt olarak navigasyon yönlendirmeleri ve telefon görüşmeleri için kafa dayama kısmında) aktarılan Chery, modeli yapılan resmi açıklamaya göre 7 farklı pazarda satışa sunacak.

OMODA 5  yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş