Chromium temelli Microsoft Edge için güzel özellikler geldi

18 Kasım 2021 20:22

Chromium temelli Microsoft Edge tarayıcı gelişmeyi sürdürüyor. Tarayıcı bugün yine faydalı birçok özellik kazanmış durumda.

Yeni Microsoft Edge, halen tam olarak bilmeyenler için Chrome ve Opera‘nın da temelini oluşturan Google‘ın arkasında olduğu açık kaynak kodlu Chromium altyapısı üzerine kuruluyor.

Bu altyapı sayesinde büyük performans sunan Edge, en son 91. sürüm özelinde yapılan iddialı bir açıklama ile gündeme gelmişti. Microsoft o zaman Edge için Windows 10 için en iyi performans veren tarayıcı olacak demişti.

Şimdi ise Chromium temelli Microsoft Edge için güzel özellikler geldi. Örneğin tarayıcı artık sızdırılan tehlikeli parolaları kullanıcılara bildiriyor ve bu sayede güvenliği artırıyor. Alışveriş merkezli daha çok yurt dışına özel imkanlar kazanan tarayıcı, fiyat karşılaştırma da sunuyor.

Yeni güncelleme ile tarayıcıya “verimlilik modu” da gelmiş durumda. Bu mod direkt olarak dizüstü bilgisayarlara odaklanıyor ve sistemine binen yükü azaltıyor. Bu sayede pil ömrünü uzatan tarayıcı, ödül sistemini de sadeleştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft Edge sadece PC’lerde yer almıyor

Microsoft geçtiğimiz aylarda Xbox One, Series S ve Series X konsollara yaptığı güncelleme ile Chromium temelli Edge tarayıcısı getirdi. Chrome ile aynı temeli paylaşan Edge, konsollarda PC’ye benzer tarayıcını deneyimi getiriyor. Örneğin yeni tarayıcı üstünde Google Stadia oyunları oynanabiliyor ya da Discord’un web sürümüne erişim sağlanabiliyor.

Tasarımını PC ve Mac sürümleriyle aynı olan Xbox’lara özel Chromium Microsoft Edge, klavye ve fare desteğine de sahip. Biliyorsunuz konsolların kendisinde de bu destek bulunuyor. Hatta bazı Xbox oyunlarında da fare ile klavye kullanılabiliyor.

Xbox’lar üzerinde Word ve Excel‘in online sürümlerine dahi erişim sunan yeni Edge, gerçekten kullanışlı görünüyor ve Windows temelli Xbox’ları PC tarafına bir adım daha yaklaştırıyor.

İlginizi Çekebilir

Sega imzalı mikro oyun konsolu ile tanışın

Paylaş