Xbox Game Pass Ultimate fiyatına yakında zam gelebilir

09 Mayıs 2024 12:01

Xbox Game Pass Ultimate fiyatına zam gelebileceği söyleniyor. Microsoft bugün ayrıca stüdyosunu kapattıktan bir gün sonra Hi-Fi Rush gibi oyunlara ihtiyacı olduğunu söylediği için de eleştirilerin hedefi oluyor.

Henüz kesin değil ancak şu an Türkiye’de aylık 209 TL olan Xbox Game Pass Ultimate fiyatına zam yapma düşüncesinin aktif olarak masada bulunduğu aktarılıyor. Bu pakete daha önce de zam yapan Microsoft, bu aralar oyun tarafında attığı adımlar ile hiç ama hiç iyi yorumlar almıyor. Örneğin dün şirket Redfall oyununun geliştiricisi Arkane Austin, Hi-Fi Rush oyununun geliştiricisi Tango Gameworks ve Alpha Dog Games gibi çatısı altındaki oyun stüdyolarının kapatma kararı aldı. Bunun üstüne yapılan bir açıklama ise oyuncuları daha fazla sinirlendirdi. Xbox Oyun Stüdyoları başkanı Matt Booty bir görüşme kapsamında Hi-Fi Rush gibi şirkete/markaya prestij ve ödül kazandıracak küçük oyunlara ihtiyacımız var dedi. Tango Gameworks imzalı Hi-Fi Rush genel olarak çok beğenilmişti ve tam da Matt Booty’nin isteğine uygun bir yapımdı. Elbette kapalı kapılar arında tam olarak neler dönüyor bilinmiyor. Ancak şirketin satın aldığı çok sayıda oyun stüdyosu ile pazara harika oyunlar sunacağı düşünülürken, son dönemde yaşananlar hiç hoş durmuyor ve gelecek için endişe veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce taşınabilir Xbox oyun konsolu ses getirmişti. Eğer kaçırdıysanız bu cihaz çok uzun zamandır konuşuluyor. Şirket oyunlarını kompakt bir cihaz üzerinde de sunmak istiyor, hatta kaynaklara göre şu an prototip formunda bir cihaz şirket içinde aktif olarak test ediliyor. Henüz pazara çıkışı kesin olmayan cihaz, bulut oyunculuğu temel almıyor yani oyunları yerleşik olarak oynatacak formda masada yer alıyor. Elbette bulut desteği de olacak ancak internet olmadan da oyun keyfi sunabilecek iddiasındaki bu cihazı, Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer da çok istiyor.

Verdiği bir röportaj kapsamında bu konudaki büyük isteğini açık olarak dile getiren Spencer, insanların normalde oynayamadıkları zamanlarda dahi oyun oynamalarına izin verecek bir cihazın nasıl olabileceğini sürekli olarak düşündüğünü aktarıyor. Pazardaki mevcut taşınabilir oyun cihazlarını kullanan ve hatta sahibi olduğu, “Lenovo Legion Go cihazımın bir Xbox gibi hissetmesini istiyorum” diyen Spencer, “Yeni oyuncular bulmak için ne tarz bir cihaz üretmeliyiz?” sorusunu sürekli olarak aklında tutuyor gibi görünüyor.

Xbox haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş