Çinli firmalar ülke dışına otomobil taşıyacak yeterince gemi bulamıyor

11 Nisan 2024 16:01

Çinli firmalar ülke dışına otomobil taşıyacak gemi bulamıyor. Birçok yeni nesil üretici yeni gemiler almak için arayış içerisinde.

Çin’de şu an bir elektrikli / içten yanmalı otomobil patlaması bulunuyor, Çinli firmalar ürettikleri uygun fiyatlı araçları sadece ülke içinde değil dışında da satıyor. Ancak bu süreçte ciddi bir taşıma sıkıntısı bulunuyor çünkü ülkede dışarıya yeterince araç taşıyabilecek kargo gemisi yer almıyor. Bu yüzden SAIC Motor, Chery ve BYD gibi dev firmaların yeni gemiler almak adına çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği ve şimdiye kadar 47 yeni gemi için sipariş verildiği belirtiliyor. Tahmin edebileceğiniz üzere firmalar otomobil taşımaya uygun gemileri istedikleri anda bulamıyor, paraları olmasına rağmen özel üretim anlaşmaları sonrasında dahi gemileri kullanmak için ciddi süre üretim beklemeleri gerekiyor. Veson Nautical’in verilerine göre Çin’de şu anda otomobil taşımaya uygun 33 farklı gemi bulunuyor. Japonya’da otomobil odağında tam 284 farlı gemi bulunduğu söyleniyor, Norveç’te ise 102 geminin olduğu belirtiliyor. Güney Kore’de 72 gemi, Man Adası’nda ise 61 kayıtlı geminin olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu konuda en son BYD gündeme gelmişti. Bir süredir Türkiye’de de yer alan BYD, kendi ihtiyaçları doğrultusunda hazırlattığı “BYD Explorer No. 1” isimli gemisi ile tek seferde 7 bin farklı araç taşıyabilir hale gelmişti. BYD Explorer No. 1 aktarıldığı kadarıyla tam da küresel kargo gemisi sıkıntısı endişelerinin ortaya çıktığı bir dönemde göreve başladı ve direkt olarak Avrupa’ya taşıma gerçekleştiriyor. Ancak sadece bununla yani tek bir gemiyle yetinmek istemeyen marka, geçtiğimiz aylarda çıkan bilgilere göre daha fazla araç taşımak adına yedir farklı yeni kargo gemisi almak için çalışmalar yapıyor.

Otomobil gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş