Circle to Search diğer Android telefonlara da geliyor

27 Mart 2024 20:01

Google, karşımıza Galaxy S24 serisiyle çıkardığı “Circle to Search” ile görsel arama deneyimini inanılmaz kolaylaştırmıştı.

Samsung Galaxy S24 ailesi gelişmiş bir “Galaxy AI” adı verilen yapay zekâ ya da üretken yapay zekâ altyapısı ile geliyor ve bu altyapının bir parçası olarak Google tarafından geliştirilen “Circle to Search” sistemi de devreye alınıyor. Bu altyapı eğer daha önce görmediyseniz görsel arama tarafına odaklanıyor, kişilerin fotoğraflar / görseller üzerinde çember ya da rastgele bir çizim yaparak arama yapmasına imkan tanıyor. Bu sayede açılan bir fotoğrafın istenilen bölümünde hızlıca arama yapılabiliyor, örneğin fotoğraftaki bir çanta ya da kıyafet kolaylıkla bulunabiliyor ya da bir aracın veya tarihi yapının detayları öğrenilebiliyor. Spesifik olarak Android telefonlara odaklanan bu altyapı, yazıları da algılayabiliyor ve seçilen obje üstünden sorulan ekstra sorulara da üretken yapay zeka ile cevap verebiliyor. “Circle to Search” ile büyük beğeni toplayan Google, özelliği Galaxy S24 serisi yanında kendi geliştirdiği Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da da sunuyor. Peki özelliği diğer Android telefonlar ne zaman kazanacak? Daha önce özelliğin diğer cihazlara çok geç geleceği söyleniyordu ancak sevindirici şekilde öyle olmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özelliğin önümüzdeki günlerde Samsung Galaxy S23 serisi, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 ve Galaxy Tab S9 için de sunulacağı duyuruldu. Özelliğin aynı zamanda Pixel 7 ve 7 Pro sonrasında Pixel 6 serisine getireceklerini de açıklayan Google, aynı zamanda sistemin bir anlık çeviri özelliği kazanacağını da açıkladı. Bu özellik sayesinde ekranda çıkan tüm yazılar istenilen başka bir dile kolaylıkla çevrilebilecek. Bu sürecin nasıl çalıştığı Google CEO’su Sundar Pichai aşağıdaki X paylaşımında gözler önüne serdi.

Google Circle to Search yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş