Cyberpunk 2077 Phantom Liberty’de bir aktörün sesi yapay zeka ile üretilmiş

13 Ekim 2023 15:32

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty’de bir aktörün sesi yapay zeka ile üretilmiş. Bu adım maalesef üzücü bir ölüm sonrasında atılmış.

Geçtiğimiz hafta aktarıldığı kadarıyla yapımı ve pazarlama çalışmaları 400 milyon doları geçen, sorunlarının düzeltilmesi için 41 milyon dolar para harcanan ve Phantom Liberty eklentisine ise tam 86 milyon dolar dökülen Cyberpunk 2077 oyunu için yapay zekanın “üretken” yapısından da yardım alınmış. Bugün öğrenildiği kadarıyla oyundaki Viktor Vektor karakterine hayat veren Miłogost Reczek, 2021 yılında hayatını kaybetmiş. Bu yüzden Phantom Liberty için bir adım atan geliştirici firma CD Projekt Red, Reczek’in ailesinden izin alarak sesini kopyalamış ve yapay zeka ile istenildiği gibi kullanılabilir hale getirmiş. Burada Kiev merkezli startup Respeecher’ın teknolojisinden yardım alan şirket, başka bir ses sanatçısının performansını Reczek’in sesiyle güncelleyerek çok iyi bir sonuç elde etmeyi başarmış. CD Projekt Red tüm kayıtları başka bir ses sanatçısı ile yeniden almayı da düşünmüş ancak bundan orijinal performansın çok iyi olması nedeniyle vazgeçmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Genel olarak çok sevilen Phantom Liberty hakkında CD Project Red kendisi şunları aktarıyor:“Açık dünya aksiyon macera RYO Cyberpunk 2077’nin yeni Phantom Liberty genişleme paketiyle casusluğun ve gerilimin tadını çıkarın. Yeni Amerika Birleşik Devletleri Başkanının yörüngedeki uzay aracı, Night City’nin en ölümcül bölgesinin göklerinde vurulduğunda başkanı kurtarabilecek tek kişi sizsiniz.

Kiralık siber haydut V rolünü üstlenin ve casusluk ile politik entrikaların birbirine karıştığı olaylar zincirini derinlemesine inceleyin, karaborsadaki paralı askerlerin acımasız dünyasının en üst yetkililerinin dâhil olduğu bir hikâyeyi açığa çıkarın. Kavgaya her an hazır askerlerin yönettiği ve despot bir liderin kontrolü altındaki şehrin içinde bir şehir olan İtyaka’ya sızın.

YABD ajanı Solomon Reed’in (Idris Elba) yardımı ve Johnny Silverhand’in (Keanu Reeves) desteği ile sadakatin yok sayıldığı bağlantıları açığa çıkarın ve gözü kara dolandırıcılarla, esrarengiz ağgezerlerle ve gaddar paralı askerlerle dolu, raydan çıkmış bir dünyada hayatta kalmak için tüm yeteneklerinizi sergileyin.

Yeni nesil donanımın gücüyle geliştirilen Phantom Liberty, yepyeni oynanış mekanikleri, heyecandan yerinizde duramayacağınız kurye işleri, kısa süreli işler ve görevlerin yanı sıra özgürlük ve sadakatin bir bedeli olduğunu göreceğiniz nefes kesici bir ana göreve yer veriyor.” 

Cyberpunk 2077 projesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş