Dev küre Sphere, Xbox reklamı için de kullanıldı [Video]

20 Ekim 2023 11:37

İki kalemde dünyanın en büyüğü olan The Sphere, Las Vegas merkezli olarak çok ses getirmeyi başarmıştı. Yapıyı bugün Xbox gündeme taşıdı.

İlk olarak üzerinden geçmek adına dünyanın en büyük küre formundaki yapısı olan Sphere’in dışında, dünyanın en büyük LED ekranı yer alıyor ve bu ekranda çok ilginç tasarımlar / videolar gösterilebiliyor. 111 metre yüksekliğe ve 157 metre genişliğe sahip olan yapı, aktarıldığı kadarıyla tam 2,3 milyar dolarlık bir yatırımın sonucunda hayat bulmuş. Dışında spesifik olarak 1,2 milyon LED disk (Her disk sırayla 48 farklı LED diyotu içeriyor) yer alan Sphere, dışındaki bu LED’lerden oluşan renkli ekranda istenilen her şeyi gösterebiliyor, bir reklam tabelası olabiliyor. İçerisinde 18 bin koltuk ile daha fazla LED ekrana ev sahipliği yapan bir sahne yer alan yapı, burada çok sayıda konser ve spor etkinliğine ev sahipliği yapmaya başladı. Bu yapıyı bugün gündeme getiren ise direkt olarak Microsoft tarafından başlatılan yeni Xbox reklam kampanyası oldu. Bu reklam kampanyası kapsamında Sphere’in dışında dün akşam hemen aşağıda izleyebileceğiniz etkileyici Xbox tanıtım reklamı gösterildi:

Etkileyici LED küresi Sphere, çalışmalarına daha önce sık sık yer verdiğimiz ünlü sanatçı Refik Anadol imzalı “Machine Hallucinations: Sphere” adlı yapay zeka üretimi özel tasarım çalışmasıyla da kaplanmıştı. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz bu etkileyici çalışma, tasarım dünyasında bir kez daha çok dikkat çekmeyi başarmıştı.

Xbox ve Sphere yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş