Disney+ için beklenen reklamlı paket yurt dışında çıkışını yaptı

08 Aralık 2022 20:50

Bugün Türkiye özelinde kötü bir haberle gündeme gelen Disney+ için beklenen reklamlı paket yurt dışında çıktı.

Disney+, servisinin abonelik ücretleri yurt dışında da artıyor. Servisin 8 dolar olan temel paketi aylık 11 dolara çıkıyor. Yıllık abonelik ise 80 dolardan 110 dolara taşınıyor. İsteyenler eski fiyatları kullanmaya devam edebilecek ancak bunun için içeriklerde reklam izlenmesi gerekecek. Evet, bugün Disney+’ın duyurusu daha önce yapılan reklam destekli yeni paketi çıkışını yaptı. Bu şimdilik sadece ABD’de olan paket aylık 8 dolar, yıllık ise 80 dolara alınabiliyor.

Disney’in “Basic” adı verilen reklam destekli paketinde Netflix’in reklam destekli paketinden farklı olarak eksiksiz olarak tüm içerikler sunuluyor. Bu reklam destekli yeni pakette 4K çözünürlük, Dolby Vision ve IMAX Enhanced formatı da bulunuyor. İleride başka ülkelere de gelecek reklam destekli paketin Türkiye çıkış durumu ise netlik kazanmış değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Disney+ servisi bugün Türkiye zammı ile gündeme ses getirdi. Servise Türkiye’de şimdiye kadar aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL ödenerek abone olunabiliyordu. 2023 başlamadan maalesef bu ücretlere zam geldi. Bu zam sonrasında aylık abonelik 64,99 TL, yıllık abonelik ise tam 649,90 TL oldu. Firmanın güncellenen fiyat sayfasında artık tam olarak şu açıklamalar yer alıyor:

“Aylık ödeme planıyla üyelik: Aylık 64,99 TL karşılığında Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’ten binlerce yapımı izleyin

-Yıllık ödeme planıyla üyelik: Yıllık 649,90 TL karşılığında Disney+’a tüm yıl boyunca erişin

Not: Yukarıdaki fiyatlar yalnızca 8 Aralık 2022 tarihinden itibaren üye olacak kullanıcılar için geçerlidir. Bu tarihten önce kaydolan üyeler mevcut planlarını iptal etmedikleri veya mevcut planlarında değişiklik yapmadıkları sürece faturalarında herhangi bir değişiklikle karşılaşmayacaktır.”

Disney+ Türkiye macerası yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş