Dünyanın en prestijli yarış serisi Formula 1’den geleceğe “F1 TV” adımı

28 Şubat 2018 16:00

Motor sporlarının en üst noktası olarak görülen Formula 1, biliyorsunuz yayınlarını çok uzun yıllardır televizyon üzerinden devam ettiriyor. Ancak bu çoğu kişi için yeterli gelmiyor ve daha farklı etkileşimler talep ediliyor. İşte MWC 2018’de tanıtılan F1 TV bu etkileşimi getirmeye hazırlanıyor.

Liberty Media tarafından satın alındıktan sonra Formula 1‘de önemli değişiklikler olmaya başladı. Eski yönetimle izleyenlerin / tarafların uzağında kalan F1, artık çok daha sosyal bir etkinlik halini aldı. Yapılan değişiklikler ile pilotlar ve izleyenler arasındaki bağ güçlendirilmeye başlandı. Şimdi de bunları pekiştirecek en büyük adım olarak görülen F1 TV karşımıza çıktı. Serinin kopamadığı televizyon yayınlarını internete taşıyacak servis, başlangıçta standart internet tarayıcıları üzerinden bilgisayarlarda kullanılabilecek. Daha sonra Amazon için TV uygulaması ve Android ile iOS sürümleri gelecek F1 TV, kişilerin yarışları “reklamsız” olarak internetten izlemesine imkan tanıyacak.

Aylık 8 ila 12 dolar arasında, yıllık ise 100 dolarlık bir ücretinin olacağı belirtilen servis, elbette bunun arkasını dolduracak. Yani televizyondan farklı olarak kişiler bu serviste tüm pilotların kokpit kameralarına erişim sağlayabilecek. Ekran ikiyi bölünerek hem yarış hem de kokpit kameraları aynı anda izlenebilecek. Çekişme içerisindeki iki pilotun kokpit kameralarını da yan yana gösterebilecek servis, “premium” paketlere bazı özel açılar da sunacak. Söylendiği kadarıyla bu açılar başka platformlarda bulunmayacak. Buna ek olarak istenildiği an pilotlar hakkında detaylı zaman verilerine de ulaşılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Formula 1 geleceğe ilk adımı “F1 TV” ile atıyor

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirket olan Liberty Media, sonunda beklenen gelecek adımlarını atıyor. Yeni servisin Nisan ayında düzenlenecek yeni sezonun ilk yarışına da kullanılabileceği belirtilirken, yayın anlatım dilleri arasında Türkçe yer almıyor.

Formula E serisinin yeni aracını gördünüz mü?

Paylaş