Elde kağıt yapımını gösteren huzur verici video [İzle]

20 Ocak 2018 18:00

Her türlü elektronik cihaza rağmen hayatımızdan kağıdı çıkartamıyoruz. Günümüzde devasa tesislerde büyük makineler ile üretilen kağıt, biliyorsunuz zamanında tamamen elde üretiliyordu. Peki bunu nasıl yapıyorlardı? İşte tüm aşamaları gösteren harika video;

Elde edilen verilere göre kağıdın arkeolojik olarak ilk defa parçaları Çin’de bulunmuş ve bu parçaların MÖ 2’nci yüzyıla ait olduğu tespit edilmiş. Yani bu konuda oldukça eski bir geçmişe sahip olan Çin, orada yaşayan vLogger Li Ziqi‘ye de ilham olmuş. Bu çok ama çok eski süreci herkese göstermek için aşağıda izleyeceğiniz videoyu çeken Ziqi, hem bilgilendiren hem de sakinleştiren bir çalışmaya imza atmış. Sürecin her aşamasını hiç konuşma olmadan gözler önüne seren Ziqi, bir kağıt için harcanan emeği gösteren videosuyla oldukça dikkat çekiyor.

Kağıt üretiminde kullanılan eski üretim tekniklerini izlemek keyif veriyor

Video içerisinde çok kolay gibi görünen elde kağıt üretimi, elbette doğru parçaların ve tekniklerin bir araya gelmesiyle oluşturuluyor. Sürecin videoda kısa görünmesine rağmen günler sürdüğü belirtilirken, Ziqi’nin süreçte eski aletleri kullandığı gözlerden kaçmıyor. Videonun sonundaki sürpriz ise beklenmedik bir anda yüzünüde ilginç bir gülmeseme bırakıyor. Beş dakika uzunluğundaki video için iyi seyirler dileriz.

Video

Paylaş