Elektrikli kamyon Tesla Semi için üretim başladı

07 Ekim 2022 08:35

Taşımacılığın geleceği olarak gösterilen elektrikli kamyon modeli Tesla Semi yollara çıkarılmak adına üretime alındı.

Kara taşımacılığının yeni dönemini oluşturan ve elektriğin gücü ile torkunu sonuna kadar yola aktaran Tesla Semi, Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre artık seri olarak üretilecek bir araç konumunda yer alıyor. 1 Aralık itibarıyla üretimden çıkacak ilk örneklerinin öncelikle Pepsi firmasına gönderileceği aktarılan Semi, bilenler olacaktır daha çıkmadan ön sipariş konusunda büyük rekorlar kırmıştı. Bu açıdan üretimden çıkacak her aracın uzunca bir süre boyunca gideceği yer belli durumda.

Araca halen büyük talep bulunuyor çünkü elektrikli kamyon sürüş / performans kadar menzil konusunda çok iddialı geliyor. Teknik olarak yeni bilgiler üzerinden detaylandırmak adına dev araç arka aksa yerleştirilen birbirinden bağımsız üç farklı motordan güç alıyor (Daha önce dört model var deniyordu) ve boş haliyle 0’dan 100 km/s hıza sadece 5 saniyede çıkabiliyor.

Yük altında 0’dan 100 km/s hıza 20 saniyede çıkabilen elektrikli kamyon modeli Tesla Semi, “Regen” sistemi sayesinde fren pedalına basılma ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırıyor. Modelin 480 km ve 800 km kadar yaklaşık menzil sunacak iki farklı pil paketi bulunuyor. Ancak şirket menzili 1.000 km seviyesine taşıyacak farklı bir seçenek de geliştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Üç yılda tam 200 bin dolar yakıt tasarrufu sağlayabildiği belirtilen elektrikli kamyon Semi, geçtiğimiz ay yapılan güncelleme kapsamında yeni bir video da kazanmıştı. Bu sayfanın en üstünde izleyebileceğiniz bilgisayar ortamında hazırlanmış çok kısa videoda, aracın kokpit bölümü gözler önüne seriliyor. Yaşam alanında sürücüyü merkeze alan Semi, iki farklı ekrana sahip ve bu ekranlar ile normal aynalara yardımcı olması açısından kameradan gelen yan görüntüleri de veriyor.

Tesla’nın 2022 bitmeden resmi olarak Türkiye pazarına gireceğini de belirtelim. Semi modeli elbette ilk aşamada Türkiye’ye gelecek araçlar arasında yer almıyor. Ancak bu 2024 gibi değişmeye başlayabilir.

Elektrikli kamyon Tesla Semi yanında bu da ilginizi çekebilir: Tam 2 bin beygirlik Ford Pro Electric SuperVan

Paylaş