Elektrikli kamyon Tesla Semi ile tam yükte 800 km sürüş yapıldı

28 Kasım 2022 09:21

Taşımacılığın geleceği olarak gösterilen elektrikli kamyon modeli Tesla Semi için bir paylaşım daha yapıldı.

2022 bitmeden 100 adet üretilmesi amaçlanan Tesla Semi, 1 Aralık tarihinde firma için yeni bir dönem başlatacak, o tarihte Semi için “Giga Nevada” merkezli olarak bir teslimat etkinliği düzenlenecek. 1 Aralık itibarıyla üretimden çıkacak ilk örneklerinin öncelikle Pepsi firmasına gönderileceği bilinen Semi, kısa süre önce önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Elon Musk tarafından Twitter’dan duyurulduğu kadarıyla Tesla Semi ile yaklaşık 36 ton yük altında sorunsuz bir 800 km sürüş (Tam dolu bataryalar ile) yapıldı. Bunun elektrik temeli özelinde çok iyi olduğu ve sektörel bir devrim anlamına geldiği aktarılıyor. Bazı kaynaklar firmanın bu seviyeye ilk defa ulaştığını belirtiyor.

Teknik olarak üzerinden geçmek adına dev araç arka aksa yerleştirilen birbirinden bağımsız üç farklı motordan güç alıyor ve boş haliyle 0’dan 100 km/s hıza sadece 5 saniyede çıkabiliyor. Yük altında 0’dan 100 km/s hıza 20 saniyede çıkabilen elektrikli kamyon modeli Tesla Semi, “Regen” sistemi sayesinde fren pedalına basma ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modelin 480 km ve 800 km kadar menzil sunacak iki farklı batarya paketi bulunuyor. Üç yılda tam 200 bin dolar yakıt tasarrufu sağlayabildiği belirtilen elektrikli kamyon Semi, birçok büyük firma tarafından merakla bekleniyor, araç için çok sayıda ön sipariş bulunuyor.

Elektrikli kamyon Tesla Semi yanında bu da ilginizi çekebilir: Tam 2 bin beygirlik Ford Pro Electric SuperVan

Paylaş