Elektrikli Kia EV5 için yurt dışı satış fiyatı çok rekabetçi çıktı

22 Kasım 2023 11:43

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan iddialı tasarıma sahip elektrikli Kia EV5 için yurt dışı satış fiyatı oldukça rekabetçi çıktı.

Elektrikli Kia EV5, Çin’de Tesla Model Y’den neredeyse yarı yarıya daha ucuza satılacak. Açıklandığı kadarıyla Model Y Çin’de yaklaşık 37 bin dolardan başlıyor, EV5’in başlangıç fiyatı ise yaklaşık 20 bin dolar seviyesinde yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Çin’de düzenlenen Chengdu Motor Show kapsamında “küresel” bir model olarak lanse edilen elektrikli SUV modeli Kia EV5, üzerinden geçersek tasarımsal olarak oldukça fütüristik görünüyor. Markanın son yıllardaki iddialı tasarımı dilini bir seviye daha yukarıya taşıyan model, görebileceğiniz üzere büyük bir seçenek konumunda. Daha önce gösterilen konseptin çizgisini koruyan ve özellikle ince yapılı LED far / stop takımlarıyla çok keskin bir görüntü ortaya koyan yeni SUV, 4.615 mm uzunluğunda ve 2.750 mm dingil mesafesine sahip. Dışı kadar içi de dikkat çeken ve orta konsollara doğru genişletilen ilginç koltuklarıyla farklı olmayın başaran Kia EV5, gücünü tek bir elektrik motorundan alıyor, onunla da 215 beygir güç ve 310 Nm tork getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çoğu sürücü için fazlasıyla yeterli gücü direkt olarak öne aktaran elektrikli araç, Lityum-Nikel-Manganez-Kobalt-Oksit (NMC) temelli bataryası ile 600 km’ye kadar menzil vadediyor. Tam bir aile aracı olarak düşünülen EV5, katlanabilen arka koltuklarıyla ihtiyaç halinde çok büyük bir yükleme alanı getiriyor. Kokpitinde iki farklı ekranın bir araya getirildiği elektrikli SUV, açıklamaya göre toplam dokuz farklı renkte elde edilebilecek.

Kia’nın EV serisi özelinde Türkiye’de şu an sadece EV6 modeli satılıyor, onun için de çok ciddi bir fiyatın verilmesi gerekiyor. Peki EV5 Türkiye’ye gelecek mi? Peki diğer elektrikli Kia modelleri ne olacak? Onlar Türkiye’yi es mi geçecek? Bu konuda otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci’den gelen son açıklama şöyle oldu:

“Elektrik atağına kalkan ve premium segmenti hedefleyen Kia, 2027’ye kadar 15 farklı elektrikli modeli satışa sunacak. EV6 ve EV9’dan sonra Çin’de 2024’te EV5’in satışına hazırlanan Koreli marka bu modeli ancak 2025 yılında Türkiye’ye getirecek. Çünkü Çin pazarı için önce Çin’de üretilen EV5, Avrupa pazarı için ise Kore’de devreye girip bize gelecek.

Mart 2024’te Türkiye’de satışa sunulacak EV9’un kompakt SUV sınıfında yer alan küçük kardeşi olan EV5’te yüzde 10 ÖTV dilimine giren 160 kW gücünde elektrikli motor ve 720 km menzile ulaşan seçenekler var. Bu arada 2024 sonunda önce EV3, 2025 başında da EV5 ile birlikte EV4 de gelecek.”

Kia EV5 yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş