Elektrikli Opel Astra-e için tarih açıklandı; 30 yıllık maceraya bir ilki getirecek versiyondan beklentiler

01 Eylül 2021 15:25

Marka dönüşümü için temel taşlardan birisi olacak elektrikli Opel Astra-e, standart versiyonları takip ederek kısa vadede satışa sunulacak.

Bugün Almanya’da düzenlenen etkinliği sonrası artık satış macerasına geçişleriyle gündeme gelecek olan Astra cephesinde, sekizinci nesil pek çok önemli gelişmeyi beraberinde getiriyor. Tasarımının yanında altyapı dinamikleriyle de sınıf atlayan yeni Astra için 30 yıllık maceradaki en büyük adımlardan biri de tamamen elektrikli versiyon olacak. PSA grubu altyapısı üzerine geliştirilmesinin etkileri bu modern hamleyle tamamlanan ailede, Astra-e adında emisyonsuz sürüşün kapılarını aralayan versiyonun geleceği de bugün resmiyet kazandı. 2023 yılı içerisinde satışa sunulacağını gördüğümüz elektrikli Opel Astra-e, yönetimin 2028 yılıdan itibaren dönüşeceği “elektrikli otomobil markası” stratejisine gidiş yolunda önemli bir adım olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli Opel Astra-e günümüz sınırlarından daha ileride olabilir

Elektrikli versiyon için tercih edilen Astra-e ismi, ailenin diğer üyelerinde gördüğümüz Corsa-e ve Mokka-e ile paralellik gösterdiği için herhangi bir sürpriz barındırmıyor. Bu versiyonla ilgili şu aşamada herhangi bir teknik veri paylaşılmamış olması, önümüzdeki 2 yıl içerisinde halihazırda sunulan rakamlardan daha iyi rakamların olabileceği ihtimalini de akıllarımıza getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu kapsamda Mokka-e’ye baktığımızda, aracın tek elektrik motorlu dinamiklerde 136 PS güç ve 260 Nm torka sahip olduğunu görüyoruz. Elektrikli Mokka’da sunulan 50 kWh’lik batarya paketi WLTP standartlarında 322 kilometreye kadar menzile olanak tanıyor. Hızlı şarj desteğini de sunan altyapı sayesinde kullanıcılar, yüzde 80 doluluk derecesini 30 dakikada yakalayabiliyor. Önümüzdeki yıl içerisinde fiyat dahil son kullanıcıya sunulacak teknik nitelikleriyle karşımıza çıkacak Astra-e, C segmentinde Golf’ün elektrikli versiyonu olmadığı için Volkswagen ID.3’e rakip olacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Video

Paylaş