reklamı kapat

POPÜLER

2021 Peugeot 308

2021 Peugeot 308 tanıtıldı; yeni nesil tüm ihtişamıyla karşımızda

 - Güncelleme: 21 Mart 2021 13:15

Getirdiği üçüncü nesil dinamikleriyle çıtayı yeni bir noktaya çıkaran 2021 Peugeot 308, hibrit motorlarıyla performansta da sınıf atlıyor.

2008 yılında başlayan macerasında geride iki jenerasyon bırakayan Peugeot 308 için meydan okumalar artık üçüncü nesille devam edecek. Saatler önce ortaya çıkan sızıntı görselleriyle ilk detaylarını sizlerle paylaştığımız yeni neslin resmi tanıtımı da nihayet gerçekleşti. İkinci nesil göre geçirdiği evrimle, ailenin diğer üyeleri kadar radikal hatlar barındıran 2021 Peugeot 308 için kullanılan yeni renk seçenekleri de yeni kimliğin önemli destekçileri arasında yer alacak. EMP2 platformu üzerine geliştirilen otomobilin 55 milimetre artırılan aks mesafesi sayesinde özellikle iç yaşam alanı da daha ferah hale getiriliyor.

2022 Peugeot 308

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Peugeot 308 hakkında bilmeniz gerekenler

Yenilenen 308 ailesinin tasarımı kadar biraz önce altını çizdiğimiz ebatları da bu görüntünün oluşmasında hayati önem arz ediyor. Önceki nesile göre artırılan noktalar arasında uzunluk bölümü de dikkat çekiyor. 110 milimetre daha uzun ve 20 milimetre daha alçak olan yeni 308’in bu sayede tasarımı daha sportif görünürken aerodinamik performansı da iyileştiriliyor. Açıklanan verilerde aracın 0,28’lik sürtünde katsayısı değerine sahip olduğunu görüyoruz. Üçüncü neslin tasarımındaki kilit noktalar arasında şüphesiz ön ızgara da var. Çok daha büyük formda tasarlanan bu bu bölüme yeni marka logosu ve bir o kadar etkileyici ışıklandırmalar (LED Matrix) eşlik ediyor. Arka tarafta da ince formda tasarlanan LED stoplar da aracın bu etkileyici görünümündeki parçalar arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpit bölümü de ailenin diğer üyelerinden esintiler eşliğinde oluşturulmuş durumda. Önceki nesildeki çizgileri ve kaliyeti çok ciddi bir boyuta taşıyan yeni düzende, özellikle 10 inçlik multimedya ekranın yapısı fazlasıyla dikkat çekici. Direksiyonun arkasında konumlandırılan sürücü ekranı da 10 inçlik ebatla kullanıcıları bekliyor olacak. Buradaki kalitesi hissini artırma konusunda Alcantara gibi yeni döşeme seçeneklerinin de listeye alındığını belirtmeden geçmeyelim. Yenilenen 308’in elektronik donanım listesinde ise; Dur-Kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, şeritte tutma asistanı, yarı otonom şerit değiştirme desteği, geri bölge trafik asistanı, 360 derece görüşlü park asistanı ve kör nokta uyarısı gibi pek çok son teknoloji parça yer alacak.

2022 Peugeot 308

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ailenin motor seçenekleri de en az donanımlar kadar zengin tutuluyor. Burada şarj edilebilir hibrit başta olmak üzere benzinli ve dizel motorlar kullanıcıları bekliyor. Ailenin zirvesinde tahmin edebileceğimiz gibi hibrit kombinasyon konumladırılıyor. Peugeot burada iki farklı hibrit seçenek sunmayı tercih etmiş ki 150 ve 180 beygirlik benzinli motorun 110 beygirlik elektrik motoruyla kombinasyonları yer alıyor. 8 kademeli otomatik şanzımanla kombin edilecek olan bu versiyonların 60 kilometrelik saf elektrik menzili sunuyor olması da başarılı değerleri arasında. Ailenin benzinli motor giriş seviyesinde 1,2 litrelik üç silindirli PureTech yer almaya devam edecek. 110 ve 130 beygirlik iki versiyonla gelen bu motora dizel ayağında ise 130 beygir güç üreten 1,5 litrelik ünite eşlik edecek. Bu motorlarda EAT8’in yanında 6 kademeli manuel şanzımanı da göreceğiz. Yeni Peugeot 308 ailesi 2021’nin ikinci yarısından itibaren kademeli olarak satışa sunulacak.