Elon Musk: “Amerika’daki ifade özgürlüğünü yok etmeye çalışıyorlar”

04 Kasım 2022 17:54

Sosyal medyanın karakter limitli platformu Twitter, Elon Musk tarafından satın alınması sonrası her şey karıştı.

Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınması genel olarak hoş karşılanmıyor. Birçok kişi platformu bıraktı, birçok kişi de bırakmayı düşünüyor. Twitter’ın yeni sahibi reklam konusunda da olumsuzluklar oluşturmaya başlamış durumda. Örneğin geçtiğimiz hafta General Motors’un Twitter’daki reklamlarını geçici olarak durduğunu öğrendik. Elektrikli otomobil firması Tesla’nın sahibi olan Elon Musk’ın Twitter’ı almasından hoşlanmayan ve bu büyük değişiklik nedeniyle platformun gideceği yönü izlemeye başladıklarını belirten otomotiv devi General Motors, Twitter hesabını kapatmayacak ancak bir süre reklam bütçesini başka taraflarda kullanacak.

Üstteki konuyla bağlantılı olarak Elon Musk, Twitter ve reklam gelirleri odağında taze bir açıklama yaptı. Musk, 100 milyondan fazla takipçiye sahip Twitter hesabından şunları aktardı: “İçerik denetiminde hiçbir değişiklik olmamasına ve aktivistleri yatıştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen, aktivist grupların reklam verenlere baskı yapması nedeniyle Twitter’ın gelirlerinde büyük bir düşüş yaşandı. Son derece berbat bir durum! Amerika’daki ifade özgürlüğünü yok etmeye çalışıyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Twitter’ı sadece reklamlardan gelir elde eden bir yer olmaktan çıkarmak isteyen Musk, Twitter’ın başına geçtiği andan itibaren çok garip adımlar atıyor ve bunun şimdiye kadar platforma faydasından çok zararı dokunuyor. ABD’nin ifade özgürlüğü Twitter üstünden kurtarmaya çalışan Musk, Twitter’a zarar vermeye devam edecek gibi görünüyor.

Elon Musk, geçtiğimiz hafta “para için değil, insanlığa yardım etmek için Twitter’ı aldım” dedi ve bunun üstüne Twitter’dan para kazanacak çok sayıda sistem geliştirmeye başladı. Onların son detayları burada yer alıyor.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş