Elon Musk ile Samsung Yönetim Kurulu Başkanı bir araya geldi

15 Mayıs 2023 10:40

Elon Musk ile Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jae-yong bir araya geldi. Bunun arkasında Tesla yer alıyor.

Samsung, çok öne çıkmıyor ancak otomobil tarafına yönelik çok büyük yatırımlar yapıyor. Otomobil firmaları için özel işlemciler üreten ve hazır platformlar kuran Güney Kore merkezli teknoloji devi, elektrikli araç dönüşümü özelinde de büyük gelecek planları içerisinde bulunuyor. Firmayı bu alanda gündeme getiren en yeni gelişme ise yukarıda da söylediğimiz gibi gerçekleştirilen bir görüşme oldu. Resmi olarak duyurulduğu kadarıyla Tesla CEO’su Elon Musk, Samsung Electronics Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jae-yong ile ABD’ye yaptığı son iş gezisi sırasında ilk kez bir araya geldi. Gelen bilgilere göre iki üst düzey yönetici otomotiv işlemcileri konusunda yeni iş birliği yollarını görüştü. Kaynaklar Musk ve Lee’nin, Samsung Foundry’nin Tesla’nın sürücüsüz otomobilleri için 5 nm işlemci üretme olasılığını görüştüğünü öne sürüyor. Bu aşırı sürpriz olmuyor çünkü Samsung ile Tesla aslında uzun zamandır ortak çalışmalar yapıyor. Söylendiği kadarıyla Samsung, Tesla’nın elektrikli otomobilleri için Samsung SDI’dan bataryalar, Exynos Auto işlemciler ve System LSI’dan kamera sensörleri de dahil olmak üzere birçok bileşen sunuyor. Buna ek olarak Samsung Foundry firması Tesla için halihazırda 14 nm sürecini kullanarak çipler de üretiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Jae-yong, rüşvet skandalı nedeniyle uzun süre gündemde kalmış ve ardından tutuklanmıştı. Kaçıranlar için geçtiğimiz yıllarda Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Jae-yong, hükümetin desteğine karşılık olarak Güney Kore’nin devlet başkanı Park Geun-Hye‘ye yardımcı olduğu ve bununla birlikte devlet başkanının başka bir yakın arkadaşının kurduğu Choi Vakfına da 25 milyon dolara yakın ödemeler yapması üzerinden tutuklanmıştı. Bu skandal nedeniyle zor günler geçiren şirket, bu skandalları zamana bağlı olarak geride bırakmıştı. Daha sonra ise devlet başkanı Yoon Suk-yeol, 15 Ağustos Ulusal Bağımsızlık Günü dolayısıyla aralarında Lee’nin de bulunduğu 1.691 mahkûmun affedildiğini açıkladı. Bu karar, Yoon’un göreve gelmesinin ardından ilk özel af kararı olmuştu. Söylendiği kadarıyla buna benzer bir af, Lee Jae-yong’un babasına da uygulanmıştı. Lee Jae-yong af kararından önce yaşananlar hakkında kamuoyundan özür dilemişti. Samsung’un binasında gazetecilerin karşısına çıkan Lee, üç kez eğilerek yaşananlar hakkında pişmanlığını göstermişti. Lee burada, “Teknolojimiz ve ürünlerimiz birinci sınıf olarak takdir ediliyor ama kamuoyunun Samsung’a bakışı hâlâ sert. Bu benim hatam. Özür diliyorum” demişti.

Elon Musk ve Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jae-yong arasında yapılan görüşme yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş