Elon Musk, Mark Zuckerberg ile yapacağı dövüş hakkında yeni bilgiler verdi

11 Ağustos 2023 15:44

Elon Musk, Mark Zuckerberg ile olacak dövüşü hakkında yeni bilgiler verdi. Artık dövüş kesin olarak gerçekleştirilecek gibi görünüyor.

Kaçıranlar için özet geçmek adına Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda Meta’nın Instagram temelli Twitter rakibi uygulaması Threads hakkında yazılan bir mesaja yaptığı paylaşımına gelen, “Dikkatli olsan iyi olur çünkü Mark Zuckerberg’in Ju Jitsu yaptığını duydum” cevabına direkt olarak, “Onunla kafes maçına hazırım” mesajını yazmıştı. Buna Mark Zuckerberg’in Instagram’dan verdiği cevap ise kısaca “Konum at geleyim” tarzında olmuştu. Yukarıda da dediğimiz gibi artık olacak gibi görünen süreç hakkında Musk biraz önce yeni açıklamalar yaptı. Musk X hesabından, “Dövüş UFC değil Mark ve benim tarafından yönetilecek. Canlı yayın hem X’te hem de Meta’nın bir servisinde olacak. Dövüş sırasında kadraja girecek her şey antik Roma tarzında olacak, yani hiç modern bir şey olmayacak. Bu konuda İtalya Başbakanı ve Kültür Bakanı ile konuştum. Destansı bir yer üzerinde anlaştık. Yapılan her şey İtalya’nın geçmişine ve bugününe saygı gösterecek. Dönüş sırasında elde edilen tüm gelirler gazilere gidecek” dedi. Bundan önce yukarıdaki açıklamasına işaret ederek “Gladyatör” mesajı paylaşan Musk, İtalya detayıyla daha önce de gündeme gelmişti. Geçtiğimiz ay çıkan haberlerde, İtalya hükümetinin “Musk vs Zuckerberg” karşılaşmasının Roma’daki efsanevi Kolezyum’da yapılmasını teklif ettiği bilgisi vardı. O zaman hem Elon hem de Mark’ın karşılaşmanın Kolezyum’da gerçekleşmesi fikrine sıcak baktıkları söylenirken, sürece UFC başkanı Dana White’ın da dahil olduğu belirtilmişti. Ancak Musk bugün “UFC” detayını tamamen aradan çıkardı. Bazı sağlık sorunları bulunan Musk, geçtiğimiz hafta dövüş için doktorunda onay almayı beklediğini de söylemişti.

Güncelleme 21:15: İtalyan Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano konu ile alakalı olarak, “Elon Musk ile uzun ve dostane bir telefon görüşmesi yaptım” dedi ve konum konusunda şunları söyledi: “Musk ile antik Roma tarihine duyduğumuz tutku hakkında konuştuk. Şu an bu etkinliği sit alanlarına saygılı olarak nasıl düzenleyeceğimizi tartışıyoruz. Dövüş etkinliği Roma’da yapılmayacak.” Yapılan açıklamaya göre etkinliğin bir “Kolezyum” içerisinde yapılmasına da şimdilik izin çıkmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geçtiğimiz hafta süreçle alakalı başka bir açıklama da yapan Elon Musk, “Zuck – Musk mücadelesi X (Twitter) üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Elde edilen tüm gelir de gaziler için hayır kurumlarına aktarılacak.” demişti. Musk ayrıca, “Gün boyunca ağırlık kaldırıyorum (X ofisinde), dövüşe hazırlanıyorum. Egzersiz yapacak vaktim yok, o yüzden ağırlıkları işe getiriyorum.” açıklamasını da yapmıştı. Bu mesajlara Meta CEO’su Mark Zuckerberg’den cevap gelmişti. Threads üzerinden Zuckerberg tarafından yapılan ilk açıklama, dövüşten hayır kuruluşlarına gidecek para ile alakalı oldu. Zuckerberg bu konuda, “Hayır işleri için gerçekten para toplayabilecek daha güvenilir bir platform (X yerine) kullanmamız gerekmez mi?” dedi. Dövüşün ne zaman olacağı konusundaki Mark Zuckerberg paylaşımı ise, “Ben bugün hazırım. İlk meydan okuduğunda Musk’a 26 Ağustos’u önermiştim ama halen onaylamadı.” olmuştu.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg dövüşü yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş