Elon Musk, ses getiren Twitter şakalarına devam ediyor

17 Ağustos 2022 12:02

Elon Musk, 100 milyondan fazla takipçiye sahip olduğu Twitter hesabı üzerinden dikkat çeken şakalar yapmayı sürdürüyor.

SpaceX ve Tesla gibi şirketlerin başındaki dünyanın en zengin insanı Elon Musk,  attığı her tweet ile büyük ses getiriyor. Ancak artık Musk’ın çoğu paylaşımı gerçek mi yoksa bir şakadan ibaret mi anlaşılamıyor. Örneğin Musk, sekiz saat önce Twitter’dan “Manchester United futbol kulübünü satın alacağını” duyurdu. Musk, kişileri uzun süre beklettikten sonra ise bunun bir şaka olduğunu ve alım yapmayacağını belirtti. Daha önce Twitter’dan Twitter’ı satın alacağını belirten, daha sonra platformu satın aldığı duyuran ancak bazı sorunlar nedeniyle bundan vazgeçen Musk, geçtiğimiz aylarda bir “Şimdi de Coca-Cola’yı satın alıp içine tekrar kokain koyacağım” açıklamasını yapmıştı. Ancak bu da bir şakadan ibaretti. Hatta Musk biraz önce bu konuda bir paylaşım daha yaptı. Twitter hesabını elindeki büyük maddi gücün etkisiyle herkes ile eğlenmek / dalga geçmek için kullanmayı çok seven Musk, çok popüler olurdu ancak “Kokaini geri koymak için Coca-Cola satın almayacağım” dedi.

Elon Musk bundan önce de Twitter CEO’suna çağrısı ile ses getirmişti. Musk geçtiğimiz günlerde Twitter CEO’su Parag Agrawal’ı halka açık bir “spam” hesap tartışmasına çağırdı. “Twitter’ın %5’ten daha az sahte veya spam günlük kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasına izin verin” diyen Musk, bu çağrıya olumlu bir cevap almadı. Yukarıda da dediğimiz gibi yasal düzeye taşınmış bir konuda Twitter CEO’sunun böyle bir tartışmaya çıkması kesinlikle olası değil. Bu arada kaçıranlar için Twitter ve Elon Musk arasındaki dava için ilk duruşma 17 Ekim tarihinde yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk, ayrıca kısa süre önce de büyük Tesla hisse satımı ile gündemde yer edinmişti. Geçtiğimiz hafta Musk’ın 5-9 Ağustos tarihleri arasında toplam değeri 6,9 milyar dolar eden “7.924.107” Tesla hissesini sattığı aktarıldı. Musk bu hisse satışlarını Twitter olayları ile bağlantılı olarak gerçekleştiriyor. Musk, mahkemeden çıkacak olumsuz bir sonuca hazırlanıyor ve son dakika acil Tesla hisse satışı gerçekleştirmek istemediğini aktarıyor. Açıklandığı kadarıyla Musk’ın elinde güncel toplam değeri 131 milyar dolar tutan “155.039.144” Tesla hissesi bulunuyor.

Elon Musk gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş