Elon Musk, Twitter’da daha fazla işten çıkarma planlıyor

21 Kasım 2022 08:47

Elon Musk, Twitter için şirketi derinden etkileyecek işlere imza atıyor. Musk kadroyu daha da ufaltmak istiyor.

Elon Musk, satın aldığı Twitter platformunda büyük değişiklikler yapıyor. Daha başa geldiği ilk haftada platformun yarısıyla yollarını ayıran Musk, gelen yeni bilgilere göre bu hafta içerisinde daha fazla Twitter personeli ile yollarını ayıracak. Musk’ın bu sefer özellikle satış ve pazarlama tarafına odaklanacağı, buradaki kadroyu ciddi şekilde azaltacağı iddia ediliyor. Satış ve reklam odaklı şirket bağlantıları özelinde çalışan üst düzey yöneticileri de işten çıkardığı aktarılan Musk, Twitter’ı sadece reklamlardan gelir elde eden bir platform olmaktan çıkarmak istiyor. Ancak buna rağmen reklamların kalmasını isteyen Musk, son adımlarıyla Twitter’ın zaten düşük olan reklam gelirlerini daha da aşağıya çekecek gibi görünüyor.

Elon Musk ve Twitter için en son Twitter 2.0 odağındaki gelişmeler çok ses getirdi. Musk geçtiğimiz günlerde çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Bu e-posta ile Musk, geriye kalan tüm Twitter çalışanlarına net olarak bir ültimatom verdi. Twitter’ın geleceğini ya da yeni dönemini “Twitter 2.0” olarak gören Musk, gönderdiği e-postaya “Yeni Twitter’ın bir parçası olmak istediğinizden eminseniz, lütfen aşağıdaki bağlantıda evet’i tıklayın” yazdı ve bir bağlantı paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Musk’ın yeni dönem özelinde “evet” seçeneğini seçenlerden beklediği, “yüksek yoğunlukta uzun saatler çalışmak” olarak aktarılıyor. Bu e-postaya “hayır” diyenlerin ise 17 Kasım sonrasında işten çıkarılacağı ve üç aylık kıdem tazminatı alacakları belirtilmişti.

Peki sonuç ne oldu? Daha önce de aktardığımız üzere kalan yüzlerce şirket çalışanı, Twitter 2.0’ı kabul etmek yerine istifa kararı aldı. Temel hizmetleri yürüten birden fazla ekibin hepsi gitti. Aynı zamanda şirket (Musk..) tarafından çıkarılan çok sayıda kişinin olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Şirketin başına gelir gelmez “zarar ediyoruz” diyerek 3 binden fazla Twitter çalışanını işten çıkaran Elon Musk, son aşamada platformu gerçekten çok ama çok zor bir duruma sokuyor. Servisleri temel seviyede işler halde tutacak kilit personel dahi yakında Musk’tan uzaklaşmak isteyecek gibi görünüyor.

Elon Musk ve Twitter detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş