Elon Musk Twitter’dan uyardı: “Takipçi sayınız düşebilir”

01 Aralık 2022 10:43

Elon Musk, Twitter için temizliğe başladıklarını ve bu yüzden takipçi sayılarında hatırı sayılır bir düşüşün görülebileceğini aktardı.

Bu konuda resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapan Elon Musk, tam olarak şunu aktardı: “Twitter şu anda çok sayıda spam/dolandırıcı hesabı temizliyor. Bu nedenle takipçi sayınızın düştüğünü görebilirsiniz.” Henüz tam olarak bilgi verilmiyor ancak şu an gerçekten çok ciddi bir temizliğin yapıldığı düşünülüyor. Musk başında beri Twitter’daki bot hesaplardan şikâyet ediyor, bu konuda çalışma yapılmasını istiyor. Musk’ın bu konuda daha fazla detaylı bilgiyi ise önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor. Musk’ın direkt olarak rakam vermesi de oldukça olası.

Twitter’da gidenler yanında gelenler de ses getiriyor. Kaçıranlar için Elon Musk kısa süre önce açtığı bir anket ile takipçilerine “Twitter askıya alınan hesaplar için genel bir af sunmalı mı?” sorunu sordu. Bu ankete 3,1 milyondan fazla oy geldi ve büyük çoğunluk “evet” seçeneğini seçti. Bunun üstüne bir açıklama yapan Musk, “Halk sözünü söyledi. Af gelecek hafta başlıyor.” dedi. “Daha ne kadar kötü olabilir?” denilirken atılan bu adım, Platformer’ın öğrendiğine göre geçtiğimiz günlerde resmi olarak başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Musk’ın anketinden bu yana Twitter, 5 milyondan fazla takipçisi olan bir hesap ve 1 milyondan fazla takipçisi olan 75 hesap da dahil olmak üzere 10.000’den fazla takipçisi olan yaklaşık 62 bin hesabın yasağını kaldırdı. Bu konuda daha fazla yasağın kaldırılacağı da aktarıldı.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş