Elon Musk: “Twitter’ın reklam geliri yüzde 50 düştü”

16 Temmuz 2023 13:05

Elon Musk’ın sahibi olduğu en son şirket Twitter, bugün yine gündemde yer alıyor. Bu sefer bir reklam açıklaması var.

Elon Musk, Twitter üzerinde yaptığı bir açıklama kapsamında “Twitter’ın reklam geliri yaklaşık yüzde 50 düştü” dedi. Musk burada tam olarak şunları söyledi: “Reklam gelirlerindeki yaklaşık yüzde 50’lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle hala negatif nakit akışımız var. Başka bir şey yapma lüksüne sahip olmadan önce pozitif nakit akışına ulaşmamız gerekiyor.” Twitter’dak, reklam gelirlerinin yüzde 50 düşmesinin arkasında elbette Musk’ın platform için attığı tepki çeken adımlar bulunuyor. Platformu “Blue” aboneliği üstünden döndürmek isteyen ancak bunda da henüz istediği başarıya ulaşamayan Twitter, Musk’ın adımları yüzünden artık büyük reklam verenlerin korktuğu ve reklam verme konusunda tedirgin olduğu bir yer konumunda durumunda bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Twitter için kısa süre önce resmi destek hesabından direkt mesajlar ve spam sorunu ile mücadele özelinde geçilecek yeni dönem kapsamında şu mesaj verilmişti:DM’lerdeki spam mesajların sayısını azaltmaya yardımcı olacak yeni bir mesaj ayarını 14 Temmuz’dan itibaren devreye alıyoruz. Yeni ayar etkinleştirildiğinde, takip ettiğiniz kullanıcılardan gelen mesajlar birincil gelen kutunuza ulaşacak, takip etmediğiniz doğrulanmış kullanıcılardan gelen mesajlar ise mesaj isteği gelen kutunuza gönderilecek. Daha önce süreci herkesten gelen mesaj isteklerine izin verecek şekilde ayarlanmış olan kullanıcılar bu yeni ayara geçirilecek, ancak istedikleri zaman geri dönebilecekler.”

Bu arada firma geçtiğimiz günlerde önemli bir adım daha duyurmuştu. İçerik üreticiler ile reklam geliri paylaşmaya başlayacak olan Twitter, bu konuda ise şunları aktardı: “İçerik üreticilere para kazandırma sistemimizi, içerik üreticiler ile reklam geliri paylaşımını içerecek şekilde genişletiyoruz. Bu, içerik üreticilerin gönderilerine verilen yanıtlardan başlayarak reklam gelirlerinden pay alabilecekleri anlamına geliyor. Bu, insanların doğrudan Twitter üzerinden geçimlerini sağlamalarına yardımcı olma çabalarımızın bir parçası konumunda bulunuyor. İçerik üreticiler ile reklam geliri paylaşımı altyapısı, Stripe’ın ödemeleri desteklediği tüm ülkelerde açık olacak.” 

Twitter adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş