Elon Musk, “uçuş görevlisi taciz etti” iddiası ile gündemde

20 Mayıs 2022 11:57

Tesla ve SpaceX’in CEO’su, dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, “uçuş görevlisi taciz etti” iddiası ile gündemde.

Elon Musk, 2016 yılında SpaceX’in Londra’ya giden özel şirket uçağında bir uçuş görevlisini taciz ettiği iddiası ile ses getiriyor. İddialara göre bu uçuş görevlisinden neredeyse tamamen çıplak şekilde masaj isteyen ve masaj sürecinde durumu cinsel ilişkiye çevirmek adına görevliye dokunmaya başlayarak “yaparsan sana bir at satın alırım” diyen Musk, kaynaklara göre bu amacına ulaşamamış. Musk’ı reddettiği için SpaceX’in uçuşlarında daha az görev almaya başladığı aktarılan uçuş görevlisi, daha sonra bu durumu avukatı ile beraber SpaceX’e taşıyarak bir şikâyette bulunmuş. Burada söylendiği kadarıyla kadın uçuş görevlisi ile SpaceX arasında bir anlaşma sağlanmış. Bu anlaşma sonrasında bir NDA (gizlilik anlaşması) imzalanmış ve kadına konuda sessiz kalmayı kabul ettiği için 250 bin dolar ödeme yapılmış. Bu konuyu yıllar sonra ortaya çıkaran ise uçuş görevlisi kadının konuşan arkadaşı ve bazı diğer kanıtlar olmuş. Süreçte bir açıklama yapan Musk, ortaya çıkan konuyu “politik olarak motive edilmiş  bir hikâye” olarak aktarıyor ve kendisine yönelik bu tarz konuların ileride artacağını aktarıyor.

Elon Musk, bu aralar genel olarak Twitter açıklamaları ile gündemden düşmüyor. Biliyorsunuz ünlü isim platformunu 44 milyar dolara satın aldı ve bunun parasını ayarladı ancak satım alım henüz resmileşmedi. Geçtiğimiz hafta sürpriz bir duyuru yapan Musk, Twitter anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını ve spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların yüzde 5’inden daha azını temsil edip etmediği konusunda doğrulama beklediğini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu doğrulama henüz tam olarak gelmedi. Twitter CEO’su Parag Agrawal tarafından dün bazı açıklamalar yapıldı ancak bunlar Musk’ı memnun etmedi. Çünkü yapılan hesaplara göre Twitter’ın yüzde 20’den fazlası sahte / spam / bot hesaplardan oluşuyor ve buna elinde kanıt bulunmuyor olmasına rağmen Musk da inanıyor. “Parag Agrawal dün yaptığı açıklamalar ile yüzde 5’lik rakamı doğrulamaydı” diyen Musk, Twitter’dan “anlaşmanın kanıt gelmeden bu şekilde ilerlemeyeceğini” belirtti.

Elon Musk gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş