En yeni “Apple iPad” tüm detaylarıyla parçalarına ayrıldı [Video]

03 Nisan 2018 23:00

Satışa çıkan elektronik ürünlerin içini açarak tamir edilebilirlik durumlarına bakan iFixit, bu sefer Apple‘ın en yeni iPad modelini masaya yatırdı. Sonuç ise yine tahmin ettiğimiz gibi çıktı.

Şirketin öğrencileri odak noktasına koyarak geliştirdiği yeni iPad, şu an satılan en uygun fiyatlı iPad konumunda. İşte bu modeli masaya yatıran iFixit, tableti 11 adımda açtı ve 10 üzerinden sadece 2 puan verdi. Genel olarak tamirinin çok zor olduğu cihazlar arasına yerleşen model, LCD ile onu koruyan camın kola şekilde değiştirilebiliyor olmasıyla olumlu yorumlar aldı. Ancak tablet için daha çok olumsuz yorumlar geldi. Özellikle içerisinde kullanılan yüksek kuvvetteki yapıştırıcılar için eleştirilen model, pil değişimi konusunda da olumsuz yorum aldı. Pilini değiştirmenin zor olduğu belirtilen tablet, son olarak LCD ekranın ön paneline yapışan köpük yapışkan bantın sökme sırasında hasar riskini artırmasıyla eleştirildi. Diğer modeller gibi uzun süre bozulmadan çalışması göz önüne alınarak hazırlanan ürün, yine de bozulduğu zaman “tamir yerine yenisini alın” mantığını devam ettiriyor. Bu açıdan tabletin özellikle okullarda çok iyi korunması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple Pencil destekli yeni iPad’in özellikleri

Hatırlamak adına tablet karşımıza 9,7 inç Retina Display ekran ile çıkıyor. Gücünü A10 Fusion işlemciden alan tablet, Touch ID parmak izi okuma sistemine sahip. Doğal olarak Face ID teknolojisini barındırmaya ürün, önünde HD Facetime, arkasında ise 8 megapiksel bir kamera taşıyor. 10 saatten fazla pil süresi sunabildiği söylenen tablet, önemli bir detay olarak Apple Pencil desteğini beraberinde getiriyor. Daha önce iPad Pro modelleriyle kullanılabilen kalem, bu yeni iPad modeliyle de aktif olarak çalışıyor. Böylece öğrenciler ya da yaratıcı kişiler daha ucuza hassas stylus deneyimi yaşayabiliyor. LTE / GPS destekleri unutulmayan yeni model, tasarımsal olarak yeni bir çizgi kullanmıyor. Tabletin Türkiye fiyatı 32 GB için 1.699 TL, 128 GB için 2.149 TL seviyesinde.

Video

Paylaş