Epic Games’den 100 milyon dolarlık Fortnite turnuva açıklaması

22 Mayıs 2018 09:00

Epic Games, dudak uçuklatan bir açıklamaya imza attı. Firma Fortnite turnuvaları için kesenin ağzını sonuna kadar açıyor.

Son dönemlerin en popüler oyunu Fortnite Battle Royale, oyuncuların akınına uğramanın yanı sıra basından tutun sosyal medyaya kadar her an her yerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. PC, PS4 ve Xbox dışında mobil platformda da kendine yer bulan oyun her ne kadar şimdilik sadece iOS sürümüne sahip olsa da adeta para basıyor. Analistler oyunun sadece mobil versiyonunun günlük yaklaşık olarak 1 milyon dolar kazandırdığını belirtiyor. Hal böyle olunca para firmanın en son sorunu bile değil tahmin edersiniz ki. Nitekim Epic yaptığı açıklama ile oyuncuların aklını başından almaya hazırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

100 milyon dolarlık ödül havuzu

Firmanın resmi sitesinde yaptığı açıklamaya göre 2018-2019 sezonunda gerçekleşecek e-spor turnuvaları ve yarışmalar için 100 milyon dolarlık ödül havuzu oluşturulmuş durumda. Yapılan açıklamanın devamı iste şu şekilde “Rekabetçi oynanışın gerisinde kalmış olabiliriz. Ancak bizim duruma yaklaşımımız biraz farklı olacak. Biz biraz daha kapsayıcı olmayı planlıyoruz. Ve oyuncuların oyunu hem oynarken hem de izlerken keyif almasına odaklanıyoruz.

Oyunun rekabetçi alanda nasıl var olacağına dair detay vermeyen firma şimdilik “beklemede kalın” demekle yetinmiş durumda. Önümüzdeki haftalarda uygun platformları ve rekabetçi yapıyı açıklayacakları belirtiliyor. Bu durumda firmanın devasa büyüklükte bir turnuva mı yoksa dünyanın dört bir tarafından birden fazla turnuva mı gerçekleştireceği net değil. Resmi açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş