Epic Games Store marketi yıl sonunda iOS ve Android’e geliyor

21 Mart 2024 09:15

DMA kapsamında atılan adımlar kapsamında Apple dünyasında işler değişiyor ve bu sayede Avrupa’da iOS cihazlara Epic Games Store geliyor.

Detaylarına burada yer verdiğimiz Avrupa ve DMA merkezli gelişmeler kapsamında Apple kapıları açıyor, bu açık kapıdan giriş yapacak isimler arasında sürecin şartlarından aşırı memnun olmayan Epic Games firması da yer alıyordu. Avrupa’daki kullanıcılar yeni dönemde iPhone’larına kuracakları Epic Games Store uygulama marketi üzerinden Fortnite erişimi elde edecek ve böylece sevilen oyunun tadını iOS tarafında da sürdürebilecek. Yeni dönemle alakalı olarak buradaki resmi blog sayfasında bir açıklama yapan Epic, “Apple Geliştirici Hesabımızı aldık (Bu hesap uzun zaman önce kurallar gereği kapatılmıştı), DMA yasası sayesinde Epic Games Store’u iOS için geliştirmeye başlayacağız. 2024’te kullanıma sunmayı hedefliyoruz. Avrupa’da mobil Epic Games Store ve Fortnite’ı Epic Games Sweden AB yönetecek, geliştirme kısmını ise Store ekibi üstlenecek. “ demişti. Şimdi ise Epic Games Store’un yukarıdaki görselde gördüğünüz arayüzle (Bunun şu aşamada sadece bir konsept olduğu aktarılıyor) beraber hem iOS hem Android tarafına yıl sonunda geleceği duyuruldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir adım atan Apple, Epic Games’in açtığı yeni geliştirici hesabını da kapatmıştı. Teknoloji devi yaptığı açıklamada bu adımı Epic’in güvenilmez davranışları nedeniyle attıklarını duyurmuştu. Bu adım karşısında bir basın açıklaması yayınlayan Epic Games, Apple’ın yeni geliştirici hesabını da kapatmasının DMA’nın ciddi bir ihlali olduğunu ve Apple’ın iOS cihazlarında gerçek rekabete izin vermeye niyetli olmadığını gösterdiğini söylemişti. En son ise Apple önemli bir geri adım attı ve Epic ile yapılan görüşmeler sonrasında şirketin Avrupa merkezli geliştirici hesabını yeniden aktif etti. Apple, bu konuda yaptığı son açıklamada Epic Games’in yeni dönem ve yeni kurallara uymayı taahhüt ettiğini belirtti.

Epic Games Store yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş