Kanada’da bir UPS çalışanı, 1,3 milyon dolarlık Apple ürünü çalmış

21 Mart 2024 09:10

Kanada’da bir UPS çalışanı, çok sayıda Apple ürünü çalmış ve onları tekrardan satarak büyük bir gelir elde etmiş.

Kanada’nın Winnipeg kentinde yaşayan bir UPS çalışanı, bugün çıkan haberlere göre 1,3 milyon dolardan fazla değere sahip 866 farklı Apple ürününü çalmış ve onları yeniden satarak ciddi bir gelir elde etmiş. Bu ürünleri 2013 yılından beri çalıştığı depodan çaldığı aktarılan çalışan, UPS tarafından 22 Ocak tarihinde işten çıkarılmış ve aynı gün içinde de tutuklanmış. UPS’ten aynı zamanda mücevher çaldığı da söylenen çalışan, elde ettiği parayı 680 bin dolar değerinde bir ev satın almak ve 2021 yılında satın aldığı 60 bin dolarlık Audi aracın borcunu ödemek için kullanmış. Yaşanan bu hırsızlık, UPS’in aralık ayında Winnipeg’deki depoda çok sayıda Apple cihazın kaybolması sonrasında açılan soruşturma ile ortaya çıkarılmış. Habere göre hırsızlık direkt olarak yerleştirilen güvenlik kameraları ile tespit edilmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknoloji devi bu tarz kötü konularda ilk defa gündeme gelmiyor. Örneğin sahte ürünler ile Apple merkezli dolandırıcılık yapan iki kardeş geçtiğimiz dönemde hapis cezası almıştı. Bu olay aktarıldığı kadarıyla 2019 yılına kadar gidiyordu. Times of San Diego’nun haberine göre bahsi geçen bu iki kardeş (Zhimin Liao ve Zhiting Liao) 2019 yılında yakalanmış ve bu hafta 41 aylık bir hapis cezasına çaptırılmış. Apple’ın kişilerin ekstra ödeme yaparak satın aldıkları “AppleCare” sistemindeki bir açıktan yararlanan ikili, sahte ürünleri Apple Store üzerinden orijinalleriyle değiştirmiş ve bunları satarak çok ciddi bir gelir elde etmiş.

iPhone ve iPad’ler de dahil olmak üzere yaklaşık 6,1 milyon dolarlık orijinal Apple ürününü yabancı ülkelerdeki alıcılara gönderdiği aktarılan ikili, hali hazırda uzun süredir hapisteymiş. Sekiz yıl boyunca 10 bin sahte Apple ürünü takas ederek firmaya azımsanmayacak bir zarar veren iki kardeş, bu süreç için çok sayıda Apple Store’a ziyarette bulunmuş. Resmi kayıtlara göre Zhimin Liao, 22 eyaletteki 105 Apple Mağazasını bizzat ziyaret ederek yaklaşık 720 sahte iPhone ve iPad’i değiştirmeye çalışmış. Zhiting Liao ise 18 ABD eyaleti ve Kanada’daki en az 200 Apple Mağazasında yaklaşık 718 cihaz takas girişiminde bulunmuş. Bunların birçoğunda başarıya ulaşılmış.

Apple haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş