F1 şampiyonu Sebastian Vettel, AirPods üzerinden çalınan çantasının peşine düşmüş

24 Mayıs 2022 20:19

Dört kez dünya şampiyonu olmuş önemli yarış pilotlarından Sebastian Vettel, bir hırsızlık olayı ile karşı karşıya kalmış.

Sebastian Vettel, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Formula 1 İspanya yarışı için geldiği Barselona’daki bir otelin önünde çantasını çaldırmış. Aston Martin pilotu, otomobil içerisinden çalınan çantanın peşine ilginç olarak kendisi düşmüş ve hem de bunu elektrikli scooter ile gerçekleştirmiş. Vettel’in çantayı takip etmesi ise çantasının içerisindeki AirPods üzerinden olmuş. Apple’ın anonim çalışan “Bul ağını” kullanarak kulaklığın ve bağlı olarak çantanın yerini tespit eden ünlü yarış pilotu, takip edildiklerini fark eden hırsızların kulaklığı atması sonucu bu takibi sona erdirmiş. Yani AirPods bulunmuş ancak çanta gitmiş. Bu konuda polislerin soruşturma yürüttüğü belirtilirken, Sebastian Vettel’in hırsızları tam olarak görmediği aktarılıyor.

Biliyorsunuz Apple’ın direkt olarak eşya takibine özel AirTag isimli bir ürünü de bulunuyor. Ancak bu ürü son dönemde genelde amacının dışındaki kullanımlar ile gündeme geliyor. Türkiye’de de resmi olarak satılan Apple AirTag, çıktıktan kısa süre sonra kötü niyetli kişilerin bir aracı haline geldi. Bu kişiler, AirTag’i kullanarak belirli otomobilleri ve özellikle kadınları gizli olarak takip etmeye başladı. Buna karşı bazı önlemler sunan Apple, bu konuda halen tam olarak başarı olamadı.

Hatta ürünü en son bir teknik problem gündeme getirmişti. Yurt dışı merkezli raporlara göre üründe bir “hayalet uyarı” sorunu görünüyor. Sizin olmayan bir AirTag yakınınızda olursa bu durum iPhone üzerinden bildiriliyor. Ancak son dönemde yakında başka bir AirTag olmamasına rağmen, özellikle gece saatlerinde hatalı / yanlış / sahte bildirimlerin geldiği aktarılıyor. Apple AirTag Türkiye’de tek olarak 469 TL, dörtlü paket olaraksa 1.589 TL‘ye satılıyor.

Sebastian Vettel olayı yanında bu da ilginizi Çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş