Facebook yakında bir profil güncellemesi gerçekleştirecek

18 Kasım 2022 09:09

Sosyal medyanın halen aktif kullanıcı sayısı açısından en büyük platformlarından Facebook, yakında bir profil güncellemesi gerçekleştirecek.

Facebook, kullanıcı profillerinden dini görüşler, siyasi görüşler, adresler ve cinsel tercihleri gösteren “İlgi Alanları” bölümü de dahil olmak üzere çeşitli bilgi kategorilerini kaldıracağını duyurdu. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre bu değişiklik 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek. “Facebook’ta gezinmeyi ve kullanımı kolaylaştırma çabalarımızın bir parçası olarak bazı profil alanlarını kaldırıyoruz: İlgi Alanları, Dini Görüşler, Siyasi Görüşler ve Adres.” açıklamasında bulunan Meta sözcüsü Emil Vazquez, değişiklik hakkında şunları da aktardı:

Bu alanları doldurmuş olan kişilere, bu alanların kaldırılacağını bildiren bildirimler gönderiyoruz. Bu değişiklik, hiç kimsenin Facebook’ta başka bir yerde kendileriyle ilgili bu bilgileri paylaşma becerisini etkilemez.” Yani firma belirli konular özelinde bir sansür uygulamıyor, sadece profilleri sadeleştirmeyi hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Facebook bundan önce çatı şirket Meta’nın gerçekleştirdiği devasa işten çıkarma ile gündeme gelmişti. Meta geçtiğimiz hafta tam 11 bin personel ile yollarını ayırmaya başladı. Konuda bir açıklama yapan şirket CEO’su Mark Zuckerberg şunları aktarmıştı:

“Bugün Meta’nın tarihinde yaptığımız en zor değişikliklerden bazılarını paylaşıyorum. Ekibimizin büyüklüğünü yaklaşık yüzde 13 oranında azaltmaya ve 11.000’den fazla yetenekli çalışanımızın işine son vermeye karar verdim. Ayrıca daha yalın ve daha verimli bir şirket olmak için isteğe bağlı harcamaları keserek ve işe alımları dondurma kararımızı 1. çeyreğe kadar uzatarak bir dizi ek adım atıyoruz.”

Facebook detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş