Ferrari ve otomobil tutkunlarına çok özel bir set; LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 incelemesi

13 Ağustos 2022 20:00

3.778 parçadan oluşan LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 hem Ferrari hem de otomobil tutkunlarını heyecanlandıracak bir set. Orijinal Ferrari modeline sadık geliştirilen seti inceleme fırsatı bulduk

Çocukların ve yetişkinlerin hayallerini süsleyen oyuncaklara imza atan LEGO, büyükler için sıra dışı otomobil modellerine imza atıyor. 2018 yılında Bugatti Chiron setini piyasaya süren şirket 2020 yılına geldiğimizde Lamborghini Sian FKP modelini satışa sunmuştu.

LEGO bu setin ardından bu kez Ferrari tutkunlarını heyecanlandıracak bir seti piyasaya sürdü. Türkiye’de de satışa sunulan bu özel set Ferrari Daytona SP3’ün LEGO parçalarıyla üretilmiş bir hali. Geçtiğimiz yılın kasım ayında lanse edilen Daytona SP3, Ferrari’nin bugüne kadar ürettiği en güçlü içten yanmalı motoru bünyesinde barındırıyor. 12 silindirli motoruyla dikkat çeken model saatte 100 kilometre hıza 2,85 saniyede çıkabiliyor. Saatte maksimum 340 kilometre hıza ulaşabilen bu özel spor otomobil 829 beygir güç üretebiliyor. Dünyada sadece 599 adet üretilen Ferrari Daytona SP3’ün satış fiyatı ise tam 2 milyon euro. Bu özel otomobile sahip olmak neredeyse imkansızken LEGO Ferrari Daytona SP3’e sahip olmak ise daha kolay.

Sayfa: 1 2 3 4 5

Paylaş